WRC: Rovanperä, incontestable en el seu primer triomf en el Ral·li d’Estònia 2021

L’edició del 2021 del Rally d’Estònia va començar amb el domini de Rovanperä a la superespecial inaugural de divendres. Va ser un tram curt i el primer del dia següent Tänak va ficar-se davant, però aviat va ser superat pel seu company d’equip Breen. Però, l’irlandès va perdre el control de la prova contra Rovanperä en la següent especial, en què Tänak va quedar fora de competició amb una doble punxada que el va obligar a retirar-se de divendres.

A partir del tram 4, Rovanperä no va cedir més al capdavant, sempre amb Breen darrera. Amb cinc victòries de les nou trams de divendres, el finès va acabar aquell dia amb només 8,5 d’avantatge sobre Breen, que aconseguia mantenir un ritme similar. Una cosa que ni Neuville ni Ogier van ser capaços, acabant el francés el primer dia a quasi un minut del primer.

Imagen

El dissabte al matí va estar dominat per Tänak, que va tornar via Super Rally per guanyar tres de les quatre especials. Rovanperä va ser el guanyador de l’altra especial del dissabte al matí i, acabant per davant de Breen en tots els trams, va anar estenent el seu marge. L’escenari es va repetir una mica el dissabte a la tarda i Rovanperä va acabar aquell dia amb 50,7 d’avantatge sobre Breen. Neuville també va guanyar una especial dissabte a la tarda, així com Ogier, que lluitava pel tercer lloc.

El diumenge, sense haver d’arriscar res, Rovanperä es va limitar a gestionar el ritme per arribar al final, però tot i així va aconseguir superar Breen en gairebé totes les classificatòries per ampliar el seu avantatge fins als 59,9 segons. Mentrestant, Neuville no podia aguantar el mateix avantatge sobre Ogier, entrant al Power Stage amb el francès a només 10,7 segons del seu tercer lloc. Marge que el belga va saber gestionar i fins i tot augmentar per assegurar el podi.

Al WRC2, Østberg va començar fins i tot amb més força, però després de patir una punxada al tram 6 mai no es va recuperar contra Mikkelsen, que en guanyar tots els trams de divendres a la tarda va escapar al capdavant. Abans de patir una altra punxada al tram 15, Østberg encara va aconseguir reduir el marge a 11,3 s, però aquesta classificació li va costar definitivament el triomf a la classe, garantit per Mikkelsen. Bulacia va resistir Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) en la lluita pel tercer lloc, que va durar fins al final.

El Ral·li d’Estònia no tenia gaire història al WRC3, on Lukyanuk es va guanyar clarament, sent més ràpid entre tots els rally2. Kajetanowicz va ser el seu principal rival després que Emil Lindholm (Skoda) i Egon Kaur (Volkswagen) es quedessin enrere dissabte al matí, però el polonès acabava a més d’un minut. El podi de la classe el va tancar Mikko Heikkilä (Skoda).

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share