FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica GP de Gran Bretanya 2021

La Qualificació: Tots els pilots començaven la qualificació amb només havent participat en una sessió de lliures. Podíem esperar que aquesta circumstancia incités als pilots a provocar errors y sortides de pista però no va ser el cas. La qualificació va transcórrer sense accidents i amb Lewis Hamilton al capdavant de la classificació. Però a diferencia dels últims Gran Premis acabar primer no significava sortir en la pole, el dissabte tindria que defensar aquesta posició en la cursa Sprint.

NORTHAMPTON, ENGLAND – JULY 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the Sprint for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

La gran novetat, la Cursa Sprint: El dissabte arrancava la cursa Sprint. Hamilton fa una mala sortida que aprofita Max Verstappen per col·locar-se al capdavant. Posició que no abandona en cap de les 17 voltes que dura el cursa aconseguint la pole del GP de Gran Bretanya. Per darrera Alonso fa una bona sortida, afavorida gracies a calçar els pneumàtics mes tous i es posiciona en cinquena posició. Aquest cinquè lloc l’acaba perdent unes voltes després ja que els pneumàtics vermells comencen a flaquejar, tot i així aconsegueix acabar en una meritòria setena posició. La majoria de pilots milloren una posició gracies a la sortida de pista de Sergio Perez quant perseguia a Daniel Ricciardo y que fa que el diumenge surti l’últim.

La Cursa: Arriba el diumenge, tota la graella en pneumàtics grocs menys Perez que surt des de la línia de boxes  amb els pneumàtics mes durs. Quant s’apaga el semàfor Verstappen aconsegueix mantenir la primera posició però darrera te un Hamilton molt agressiu que intenta ficar el cotxe en cada una de les primers corbes del traçat fins arribar a la corba Copse on Hamilton intenta fer un interior a Max que acaba amb un toc al pneumàtic de darrera del Red Bull que catapulta el cotxe de Max contra el mur provocant bandera vermella. Per sort Max Verstappen pot baixar del seu monoplaça pel seu propi peu però bastant commocionat.  

Tot i el toc amb Verstappen, Hamilton ha continuat en carrera i nomes ha perdut una posició amb Charles Leclerc, a més a més la bandera vermella li ha anat de perles ja que ha pogut canviar l’aleró del seu monoplaça i poder continuar des de la segona posició.

Un cop retirat el Red Bull i arreglades les proteccions s’ha pogut reiniciar la cursa des de la graella. Leclerc fa una molt bona sortida mantenint a Hamilton a la segona posició, aquest cop Lewis no ha estat tant agressiu sent una sortida molt més tranquil·la. Per darrera Fernando Alonso ataca a Vettel i aquest acaba trompejant recordant al pitjor Vettel del mundial 2020. En aquest moment la carrera s’estabilitza i es Perez qui dona una mica d’emoció intentant la remuntada.

Sobre la volta vint arriben les parades a boxes i un dels primer a parar el tercer classificat: Lando Norris, que fa una molt mala parada que aprofita Bottas per para una volta després i robar-li la tercera posició.

2021 British Grand Prix, Sunday – LAT Images

La remontada: A la volta vint-i-set arriba la parada de Hamilton en la qual li toca complir els deu segons de penalització per l’accident amb Max Vertappen hi ha partir d’aquí comença la gran remuntada.

Ja sabem que Hamilton treu un gran rendiment dels pneumàtics més durs i un cop més ho ha demostrat, la primera víctima ha estat Lando Norris que la avançat sense problemes. El pròxim ha estat Bottas, que tot i que els separaven quatre segons a pogut eixugar aquesta diferencia en només 9 voltes,  gracies també als problemes d’ampolles en els pneumàtics del seu company.

A Falta  d’onze voltes pel final, Hamilton només li quedava Leclerc al seu davant. Leclerc tot i tenir via lliure per poder exprimir al màxim el seu monoplaça veia que cada cop Hamilton estava més a prop i a falta de tres voltes pel final Hamilton ja estava a mig segon.

A la volta cinquanta i en la corba Copse, Hamilton ha agafat l’interior a Leclerc i aquest cop, sense toc, ha avançat netament aconseguint la quarta victòria de la temporada.

Llegeix aquí la crònica completa

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share