Koenigsegg comença la producció de les 125 unitats del Jesko

Koenigsegg ha revelat que està preparat per iniciar la producció de 125 unitats exclusives de l’hipercotxe Jesko.

Després de presentar el model al Saló de l’Automòbil de Ginebra del 2019, la marca sueca ha mostrat ara un dels models de preproducció que ja tenen el color de llançament, Tang Orange Pearl, que la marca diu que és un homenatge al Koenigsegg CCR i que està equipat amb detalls en fibra de carboni, característics dels hipersports Koenigsegg.

La nova «bomba» de la marca sueca compta amb un motor V8 twinturbo de 5 litres, amb quatre vàlvules per cilindre equipades amb un cigonyal que la marca diu que és el més lleuger del món amb 12,5 kg i una nova entrada.

D’aquesta manera, Jesko ofereix una potència de 1.280 CV que pot augmentar fins a 1.600 CV si s’utilitza combustible E85, una barreja de 85% d’etanol i un 15% de gasolina, i té un parell màxim de 1.500 Nm, a 5.100 rpm, però el Koenigsegg afirma que el parell sempre es manté per sobre dels 1.000 Nm en un rang d’entre 2.700 i 6.170 rpm. Nombres que permeten assolir una velocitat màxima anunciada de 482 km / h.

La transmissió de nou velocitats d’aquest Koenigsegg Jesko té la capacitat de connectar directament qualsevol marxa, que segons la marca és possible passar directament de la 7a a la 4a marxa sense necessitat de canviar a la 6a i la 5a i, a més, diu la marca que la transmissió pesa uns 90 kg menys que la d’altres hipercotxes i permet un canvi en només 20 mil·lisegons.

A més, Koenigsegg va revelar que l’aerodinàmica de Jesko li permet generar 1.000 kg de càrrega aerodinàmica a 275 km / h (1.400 kg en total), beneficiant-se d’una generosa ala posterior.

A l’interior, el Jesko és un conjunt complet de comoditats tecnològiques, inclosa una pantalla del tauler de control SmartCluster inspirada en la que es munta darrere del volant i gira al mateix temps que gira el volant.

“Ens fa molta il·lusió presentar aquesta preproducció Jesko juntament amb l’inici de la producció de les 125 unitats Jesko i Jesko Absolut. Com a part de la nostra expansió gradual, la preproducció de Jesko comença en una instal·lació ampliada de 10.000 metres quadrats ”

CEO I FUNDADOR CHRISTIAN VON KOENIGSEGG.

Recordar que la producció limitada del Jesko ja està esgotada i que cada unitat costa tres milions d’euros i que les primeres unitats començaran a lliurar-se a la primavera del 2022.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments