Un «Renault 5 Turbo 3» amb 400 CV

Renault ja ha revelat que ressuscitarà el R5 en una variant totalment elèctrica, tot i que la casa francesa, Legende Automobiles, ha anat més enllà creant un «restomod» basat en el Renault 5 Turbo 3 original.

En un món cada vegada més tecnològic, l’empresa francesa té la intenció de crear una màquina que li permeti transportar els seus conductors i ocupants cap a l’analògic dels anys 80, però amb una variant moderna.

Restaurar un clàssic adaptant-lo a l’actualitat és una cosa que està de moda i l’objectiu de Legende Automobiles és crear un model que mantingui les línies del mític Renault 5 Turbo 3, amb tecnologia actual, en què es ressalti un cos de fibra, més lleugers, així com nous fars i llums posteriors LED.

A més, la companyia ha subministrat aquest model amb un aleró posterior que permet ampliar la línia del sostre, dos tubs de sortida quadrats, un difusor de mida generosa i rodes de 16 polzades a l’eix davanter i rodes de 17 polzades a l’eix posterior.

El cor d’aquest R5 Turbo 3 és un modern motor turbo de quatre cilindres que, segons la companyia, ofereix 400 CV, que es poden acoblar a una caixa de canvis manual o seqüencial, per a una conducció més esportiva i que transmet potència a les rodes posteriors.

A l’interior, la proposta de Legende Automobiles és més radical que el disseny exterior i el nou R5 Turbo 3 ha experimentat un canvi profund en comparació amb la versió original.

Així, el nou model ara presentat té un tauler d’instruments digital, seients esportius de tela gris equipats amb cinturons de seguretat de competició, ‘gàbia de seguretat’, a més de notes taronges a les sortides de ventilació, al revestiment de les portes i de dos radis volant, com l’original 5 Turbo, més aire condicionat i detalls de fibra de carboni.

Legende Automobiles ha fet saber que tots els detalls del renovat Renault 5 Turbo 3 s’han refinat i actualitzat de manera que aquesta versió exclusiva pot oferir una experiència única des de dins.

La marca ja ha donat a conèixer que té la intenció d’iniciar la producció d’aquest Renault 5 Turbo 3 en un futur pròxim, tot remarcant que es tracta d’una edició limitada, però no va revelar el nombre d’unitats a produir.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments