Tesla incorporà un nou sistema de reciclatge de bateries

Un dels grans fronts a resoldre dins de la mobilitat elèctrica és la gran empremta contaminant que produeixen les bateries. Tesla ha creat una tecnologia que aconsegueix reciclar el 92% de les bateries usades amb una nova tecnologia de reciclatge.

La companyia sap de l’impacte mediambiental de la producció de bateries per als seus elèctrics i és que la producció de bateries de ions de liti emet entre 61 i 106 quilos d’equivalents de diòxid de carboni per kWh de capacitat de bateria produïda.

Segons va anunciar la pròpia companyia, l’objectiu és adaptar les solucions de reciclatge de les bateries tòxiques a cada Gigafactoría i reintroduir materials valuosos en el procés de fabricació.

Tesla ja ha informat que amb aquest sistema de reciclatge ha aconseguit extreure 1300 tones de níquel, 400 tones de coure i 80 tones de cobalt des que va començar a funcionar el 2020.

Amb aquest reciclatge ara serà més barat recollir les bateries antigues canviades i processar-a la fàbrica per produir noves bateries que comprar nous materials i transportar-los a la seva fàbrica.

Tot i que el paquet de bateries d’un vehicle Tesla està dissenyat per a durar més que el vehicle en si, poques bateries de consum, fins i tot les dels seus Model S que superen la barrera límit dels anys, han estat retirades.

Per tant, el que busca la companyia és incorporar aquest sistema intern de reciclatge de circuit tancat. En ell, es garantirà que el 100% de les bateries rebudes es reciclin i que fins al 92% dels seus metalls en brut es reutilitzin.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments