DTM: Wittman i Auer, BMW i Mercedes, triomfen a Assen

Marco Wittmann va tornar a guanyar en el DTM, després d’haver guanyat la primera cursa a Assen del dissabte.

La pole position va pertànyer a Lawson (Red Bull AF Corse / Ferrari), que va aconseguir mantenir el comandament. En un partit a tres, Mirko Bortolotti (T3 Motorsport / Lamborghini) va aconseguir el segon lloc per davant de Wittmann (Walkenhorst Motorsport / BMW) i Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team HRT). A la línia de meta, hi va haver un accident entre diversos cotxes que va obligar a intervenir el cotxe de seguretat.

La cursa es va reprendre a la cinquena volta i Bortolotti va pressionar Lawson, aconseguint avançar-lo al sisè revolt de la següent volta. Götz es va aturar a boxes a la mateixa volta i després que tothom ho hagués fet, era el líder, després d’haver aconseguit l’undercut amb èxit. Bortolotti va ser segon, Lawson tercer, i Philip Ellis (Mercedes-AMG Team Winward) quart per davant de Wittmann.

A la volta 15, un nou cotxe de seguretat, per tal d’eliminar els residus de la pista, i Wittmann tornava a lluitar per la victòria. Després de completar la neutralització, es va afanyar a deixar enrere a Ellis i Bortolotti, va perseguir Lawson per avançar-lo a la volta 20. A la maniobra, va haver-hi una col·lisió que li va valer una penalització de cinc segons. Unes quantes voltes després, Wittmann es va posar al capdavant superant Götz.

Fins al final, l’home de Walkenhorst va haver d’aconseguir un marge per evitar la penalització, cosa que va aconseguir amb èxit per guanyar amb suficient comoditat. Bortolotti es va recuperar en les darreres voltes per acabar segon en la seva participació esporàdica, amb Lawson tercer.

Götz va acabar quart, amb Christian Klien (JP Motorsport / McLaren) cinquè per davant de Sheldon van der Linde (ROWE Racing / BMW). El seu germà Kelvin (Abt Sportsline / Audi) va ser dotzè en falta de punts i, per tant, va perdre l’avantatge del DTM davant Lawson per vuit punts.

Segona cursa, cops i penalitzacions

Lucas Auer va aconseguir la victòria després d’haver liderat la cursa de diumenge, la segona a Assen, als Països Baixos. Per fer-ho, va superar al líder del campionat, Liam Lawson.

Aprofitant la pole position, Auer (Mercedes-AMG Team Winward) es va mantenir per davant a la sortida, ja que tenia gairebé dos segons d’avantatge. Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport) va ser el segon, retardat pel llast del seu BMW, però va aconseguir defensar-se d’Alexander Albon (AlphaTauri AF Corse / Ferrari).

Després de la cinquena volta, van començar les parades en boxes, sent Auer i Lawson (Red Bull AF Corse / Ferrari) dos dels primers a entrar. Wittmann i Albon van completar les seves operacions una volta més tard. Auer es va destacar a la part davantera, amb més de tres segons d’avantatge, mentre que Lawson es va avançar a Albon als boxes i va passar per davant de Wittmann.

Tot i l’avantatge que va tenir després de les parades, Auer no va poder aguantar el ritme. Això es deu al fet que Lawson va anar escurçant l’espai i a la volta 32 ja estava a menys d’un segon. L’austríac tenia, inicialment, la capacitat de resposta per tal de recuperar terreny, però el neozelandès va tornar a reduir el marge.

A la penúltima volta, Lawson va aconseguir posicionar-se per intentar atacar, però Auer va defensar bé el liderat i va guanyar amb un avantatge de 0.593. Wittmann va completar el podi després del triomf d’ahir, mantenint Kelvin van der Linde (Abt Sportsline / Audi). Albon va acabar tallant la línia en cinquena posició per davant i Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team HRT).

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share