FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica GP Turquia: Bottas guanya, Hamilton perd

Tot i fer la pole Hamilton té una penalització de 10 posicions per canviar el motor de combustió. L’altre cara de la moneda és la pista, que com ha plogut està mullada, tots surten amb pneumàtics intermitjos. Ens espera una cursa amb factors emocionants des del principi.

Principi de cursa: 1a posició Bottas i 2n Verstappen i Leclerc 3r. Sortida bastant neta i Gasly toca a Alonso i aquest fa una virolla i surt a la corba 1. Fins al final de la volta 1 Hamilton no aconsegueix avançar a Vettel i col·locar-se 9è. Alonso toca a Mick i aquest fa una virolla. Mentre que Latifi trepitja el voral i també fa una virolla. Mentre Hamilton intenta avançar a Tsunoda i aquest no es deixa i Lewis intenta conservar i esperar el moment, i unes voltes més tard ho aconsegueix fent-li un exterior i fent valer la superioritat del Mercedes en front a l’Alpha Tauri. Poc a poc els primers es van escapant lleugerament.
Penalitzen a Gasly amb 5 segons pel toc amb Alonso, i a l’asturià amb 5 segons més pel toc amb Mick. Hamilton va remuntant posicions al igual que Sainz que sortia penúltim. Aquest cop el Mc Laren de Norris no s’oposa a què Hamilton el passi a la volta 10. Després de conservar pneumàtic, Max comença a córrer més i va a perseguir a Valtteri, aquest se n’adona i replica, però el pilot holandès ja l’hi ha retallat 1 segon. Mentre que Lewis ja està atrapant a Pérez que va 4t.

La sortida.
Copyright AMG Petronas Formula One Team

L’estratègia: Ricciardo entra a box a canviar intermitjos per intermitjos, ja que la pista no acaba d’assecar-se i no hi ha carril sec. A la volta 24 Bottas ja avança al 1r doblat i a la 25 al 2n que son els 2 Haas. En algun sector del circuit comencen a caure més gotes de pluja.

Fins ara no ha entrat ningú a canviar pneumàtics. El segon pilot que s’atreveix és Alonso i fa el mateix que Ricciardo. La resta es queixen tots pel desgast però ningú entra i les rodes ja han perdut part del dibuix i sembla que la pista s’asseca però no ja que en alguns moments sembla que cauen algunes gotes sense gaire importància que fan que la pista encara estigui lliscant.

A la volta 33 Hamilton ja té a Pérez. Mantenen un frec a frec i acaba guanyant Pérez in extremis. Al cap de poc entra Max a canviar i surt just davant del seu company d’equip que encara té darrera a Lewis que ja no s’atreveix a avançar-lo.  Comencen el vall a box i l’únic pilot que s’arrisca a posar slick és Vettel, posa els mitjos i li surt el tret per la culata i ha de tornar a entrar ja que la pista per molt gastats que estan el intermitjos la pista continua lliscant massa.

Bottas també para i després Pérez. Ara Hamilton està darrera de Max sense cap parada.

Leclerc lidera i pregunta si pot fer tota la cursa amb aquest compost i des del mur li diuen que si. Mentre els mecànics de Hamilton van entrant i sortint del box ja que el pilot no vol entrar. Bottas amb pneumàtic nou li va retallant mes de mig segon per volta a Leclerc. Valtteri ja està a sobre del pilot de Ferrari i l’avança sense problemes. Al cap de poc Charles entra ja que els seus temps son molt dolents i va a parar entre Hamilton i Pérez que ha entrat unes voltes abans.

Valtteri Bottas i Max Verstappen
Copyright AMG Petronas Formula One Team

El desenllaç: Des del box de Mercedes volen fer entrar a Lewis, cosa que ell no hi està d’acord, però al final l’obliguen a la volta 51 perquè els seus temps ja son molt lents i acaba sortint darrera del Red Bull del mexicà. A la poca estona Checo avança a Lecelrc que perd la seva 3a posició.  I ara ve Hamilton a enganxar-se al pilot de Ferrari. Al cap de poc Hamilton comença a tenir graining i Charles aprofita per escapar-se, mentre que Gasly i Norris ja estan a tocar de Lewis.

Victoria de Bottas i a 2a posició Max amb Pérez completant el podi. Leclerc salva la 4a posició i Hamilton en 5a posició molt enfadat. Ocon ha sigut l’únic que no ha entrat a canviar pneumàtics tanca la zona de punts.

Ara el liderat del mundial torna a ser per Max Verstappen, a 6 punts de Hamilton.

Crònica completa: aquí.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share