FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica del GP dels EUA 2021: Red Bull guanya a Mercedes

Arribem als Estats Units amb el mundial molt obert, Vestappen i Hamilton els separen pocs punts i els dos demostren durant tot el cap de setmana que tenen un ritme molt semblant. Saben que la victòria es cosa d’ells dos i que és decantarà per petits detalls ja que els dos estan a un nivell excepcional.  

Es diumenge, la primera línia la formen Verstappen i Hamilton, tercer es Sergio Perez, Hamilton està sol ja Bottas per una penalització per canvi d’unes peses del motor sortirà novè.

La sortida: Arranca el Gran Premi, Hamilton fa una gran sortida i de seguida es posa en paral·lel amb Vestappen l’intenta aguantar però no pot i se surt una mica per fora a la primera corba. Per sort tercer segueix Sergio Pérez que aixeca una mica el pedal perquè el seu company sigui segon i pugui seguir l’estela de Hamilton.  

La sortida.
Copyright AMG Petronas Formula One Team

L’estratègia: Amb Hamilton al capdavant en la primera volta, Verstappen no la perdut de vista en cap moment mantenint-se a un segon i mig, fins que en la volta 10, Max a entrat a boxes per fer la primera parada i intentar fer un undercut a Hamilton. Verstappen torna a pista darrera de Ricciardo que de seguida l’avança i es col·loca quart amb pista lliure per poder aprofitar el màxim el rendiment dels seus pneumàtics. En la volta 15 Hamilton entra a boxes  però ja surt darrera de Verstappen, el undercut ha funcionat i el de Red Bull ja és líder. Per darrera la distancia amb els dos primers classificats es gran, Perez segueix tercer amb una distancia molt còmode amb el quart que es Leclerc.

Arribem a la volta 27 i Hamilton amb pneumàtics 5 voltes més joves que els de Verstappen eixuga la diferencia que se portaven i es queda a segons. Vist el bon ritme de Hamilton a la volta 31 Red bull fa tornar a entrar a Verstappen a boxes per defensar-se d’un possible undercut de Hamilton. Mercedes veient que ja no tenen la opció del undercut decideixen deixar a Hamilton a pista fins a la volta 38 on fan el últim canvi de pneumàtics.

Lewis Hamilton i Max Verstappen
Copyright AMG Petronas Formula One Team

El desenllaç: Hamilton torna a pista a 8 segons de Verstappen però amb uns pneumàtics 8 voltes mes joves que els del seu rival, comença la remuntada. A falta de 12 voltes aquesta distancia ja es només de la mitat i a la volta 47 Hamilton ja està nomes a 2 segons de Verstappen. Queden nou voltes de sofriment per a Verstappen que veu com cada cop el segon classificat esta més a prop.  A falta de 2 voltes Hamilton ja esta a un segon però sense possibilitat de llançar cap atac al primer ja que Verstappen encara li queda una mica de vida als pneumàtics i juntament amb una conducció impecable traspassa la línia de meta com a campió.

Article complet: https://www.formula1encatala.cat/2021/10/cronica-gp-dels-estats-units-red-bull-guanya-a-mercedes.html

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments