FÓRMULA 1: GP BRASIL 2021 – FP1: Hamilton lidera amb regust amarg

El GP de Fórmula 1 de São Paulo ha començat de forma agredolça per a Lewis Hamilton. Aquesta tarda, l’home de Mercedes ha liderat clarament els primers entrenaments lliures a Interlagos, durant els quals s’ha confirmat que s’enfronta a una penalització de cinc posicions a la graella de sortida de la cursa de diumenge.

Ha estat una FP1 plena d’acció, ja que pel fet de ser el cap de setmana de cursa esprint era l’única sessió en què s’han muntat als monoplaça abans de la classificació a última hora de la tarda. El primer temps de referència era per Kimi Räikkönen (Alfra Romeo), després superat per un altre veterà –Fernando Alonso (Alpine)– i per Valtteri Bottas (Mercedes). Aquest, al seu torn, ha estat passat per Sergio Pérez (Red Bull) que ha estat el primer a rodar en l’1m11s.

El temps del mexicà era millorat després pel seu company Max Verstappen, que ha estat un dels últims a sortir a la pista i també ha arribat a 1’10 abans que s’acabessin els primers deu minuts. Aleshores s’ha produït una interrupció de l’acció per la pluja que ha caigut al primer sector de la pista.

Tanmateix, Hamilton corria durant gran part de la primera part de la pràctica, buscant en particular ajustar la configuració de la suspensió davantera motiu de queixes. A la segona meitat de la FP1 han començat les simulacions de classificació.

Ja a prop de l’últim quart d’hora, Hamilton ha fet la seva tentativa amb pneumàtics tous i ha completat un temps d’1’09.050s, amb el qual ha superat a Verstappen per 0.367s. L’holandès, però, havia estat el primer a córrer en 1’09. Pérez ha acabat tercer a 0,442 s, amb Bottas quart i Pierre Gasly (AlphaTauri) cinquè.

Els han seguit els Ferrari de Carlos Sainz i Charles Leclerc, tots dos ja a més d’un segon d’Hamilton, i els deu primers eren completats per Esteban Ocon (Alpine), Alonso i Lance Stroll (Aston Martin) per davant de Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Sebastian Vettel (Aston Martin) era 12è. El millor McLaren, de Lando Norris, no ha passat del 15è.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments