FÓRMULA 1 EN CATALÀ – Crònica GP del Brasil 2021: HammerGP

Ha falta de quatre proves el mundial arriba a Brasil. Verstappen lidera amb 21 punts d’avantatge sobre Hamilton. Bottas surt primer després d’haver guanyat la cursa sprint del dissabte. Al seu costat hi ha Verstappen i en la desena posició i trobem a Hamilton penalitzat  amb 5 posicions per canviar la unitat de potència.

La sortida: Arranca la carrera a Interlagos, Verstappen fa una gran sortida i avança a Bottas, en la maniobra d’avançament deix a Bottas en una traçada lenta que aprofita Perez per avançar-lo i ficar-se segon. Per darrera Norris toca a Sainz a final de recta i punxa, Vettel que sortia novè se col·loca sisè i darrera i trobem a Hamilton.  

La remuntada de Hamilton no es fa esperar, a final de la primera volta ja avança a Vettel col·locant-se sisè, En la tercera i quarta volta avança als dos Ferraris amb molta facilitat, en la següent volta Bottas s’aparta deixant a Hamilton en la tercera posició darrera dels Red Bull. Llavors a la volta 7 surt el cotxe de seguretat per un toc en l’anterior volta de Stroll i Tsunoda deixant en no res tota la distancia que havien aconseguit els homes de Red Bull. 

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B, leads Valtteri Bottas, Mercedes W12, Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B, Charles Leclerc, Ferrari SF21, Carlos Sainz, Ferrari SF21, and the rest of the field at the start

L’estategia: Un cop finalitzat el cotxe de seguretat Perez ha aguantat a Hamilton darrera seu fins a la volta 19 on aprofita la recta per avançar-lo, dues voltes abans ja ho havia intentat però Perez havia recuperat la posició en las S de Senna.  

En la volta 26 Hamilton entra a boxes per fer el undercut a Verstappen que és troba a tres segons davant seu, llavors en la volta 27 entra Verstappen per a protegir-se de l’atac de Hamilton i surt davant seu a 1,742. En la volta següent entra Perez protegir-se d’un possible undercut de Bottas. Bottas es queda liderant la carrera fins a al volta 30 quant entra a boxes aprofitant un Virtual Safety Car pel trencament de Stroll i surt en la tercera posició per davant de Perez.

Verstappen i Hamilton roden molt a prop un de l’altre lo que fa que Red Bull avanci la segona entrada a boxes de Verstappen per evitar un nou undercut. Hamilton entra dos voltes mes tard. Els dos munten pneumàtics durs i ja no farà falta que tornin a entrar.

Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B

El desenllaç: En la volta 46 Hamilton es col·loca a mig segon de Verstappen, li mostra el morro del cotxe, però no aconsegueix guanyar-li la posició. Una volta després arriba la polèmica, Hamilton obre DRS a la recta principal, Verstappen li tanca la porta tancant tard la traçada i tots dos se’n van fora de la pista! Verstappen tancant la traçada, han sortit tots dos de la pista, Max continua primer i no hi ha investigació per la maniobra.

Hamilton és nota que te més ritme i en la volta 58 torna a estirar de DRS i aquest cop si que avança fàcilment a Verstappen liderant la carrera. Un cop fet l’avançament Hamilton s’escapa hi ha falta de 2 voltes ja es troba a 8,8 segons de Verstappen. Els de Red Bull ja nomes els i queda fer entrar a boxes a Perez per sortir amb pneumàtics tous i fer la volta ràpida.

Lewis Hamilton guanya el gran premi del Brasil, aconsegueix la victòria 101 i retalla set punts a Verstappen.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments