ERC: Lukyanuk no troba rival en el Rally Islas Canarias 2021, Sara Fernández fa història

FotoERC

Alexey Lukyanuk es va emportar l’última prova del Campionat d’Europa de Ral·lis 2021 amb una victòria contundent al Rally Islas Canarias. Amb el seu compatriota Alexey Arnautov al seu costat, el rus va ser el més ràpid en 16 de les 17 especials conduint el seu Citroën C3 Rally2, liderant de principi a fi i sense cap error. Aquest resultat és el seu quart triomf a l’esdeveniment de Las Palmas.

Lukyanuk va arribar a la meta amb 52,3 segons d’avantatge sobre Efrén Llarena, el pilot del Rallye Team Spain que va aconseguir el segon lloc provisional de la classificació final de l’ERC 2021 per darrere del campió Andreas Mikkelsen. Malgrat tot, la prova canaria va tenir un final emocionant, ja que Miko Marczyk (ORLEN Team) va acabar just darrere de Llarena a la prova i a la classificació d’ERC, després d’una batalla que va durar fins a l’última especial.

FIA ERC

Acompanyant Llarena a la segona posició, Sara Fernández es va convertir en la primera dona de la història a guanyar la classificació de copilot del Campionat d’Europa de Ral·lis, amb una avantatge de dos punts sobre la polonesa Szymon Gospodarczyk.

Imagen
FIA ERC

Javier Pardo i Adrián Pérez guanyaven el títol de la FIA ERC2 en el seu primer intent amb un Suzuki Swift R4lly S de Suzuki Motor Ibérica. Van acabar la seva primera temporada al campionat amb una victòria després que els seus companys Joan Vinyes i Jordi Mercader es retiressin a la penúltima especial per una fallada mecànica.

Al volant del Renault Clio Rally4, Jean-Baptiste Franceschi va acabar una temporada impressionant guanyant els campionats ​​ERC3 i ERC3 Junior. Va vèncer Pep Bassas (Rallye Team Spain, Peugeot 208 Rally4) en el primer i el finlandès Sami Pajari (Porvoon Autopalvelu, Ford Fiesta Rally4) en el segon. Les seves actuacions durant l’any també van ajudar a Toksport WRT a celebrar la seva victòria a la classificació per equips del Campionat d’Europa de Ral·lis.

© FIA ERC

Per darrere de Lukyanuk, Llarena i Marczyk, Simone Campedelli va ocupar la quarta posició de l’equip MRF Tires. Enrique Cruz, campió de les Illes Canàries, va ser cinquè a 5,3 segons. Iván Ares va ocupar la sisena posició, seguit de Surhayén Pernia, Luis Monzón, Jan Solans i Yeray Lemes.

© FIA ERC

Anthony Fotia va guanyar l’ERC i l’ERC3 Junior en el seu debut al Rally Islas Canarias, destacant el seu potencial després d’abandonar la competició nacional a França. Carlos David García va guanyar l’Abarth Rally Cup en el seu retorn a la categoria.

El Rally Islas Canarias va ser la vuitena i última prova de la temporada 2021 de l’ERC, la novena i última campanya promoguda per Discovery Sports Events (abans Eurosport Events) abans de passar el relleu a WRC Promoter.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments