WRC: El Ral·li de Suècia 2022 en perill

Absent del calendari del WRC la temporada passada a causa de la COVID-19, el Ral·li de Suècia encara no està segur que pugui tenir lloc el proper febrer.

Per a aquesta edició del 2022, l’organització ha previst un gran canvi traslladant la base del ral·li més al nord, però aquest gran canvi ha provocat algunes dificultats, i aquesta vegada el temps no es posa en dubte. Així, segons Västerbottens-Kuriren, un diari local d’Umeå, el nou centre de ral·li, el recorregut del ral·li suec encara està en estudi.

Segons el diari, els organitzadors de la cursa tenen grans dificultats per obtenir les autoritzacions necessàries per validar els camins i carreteres per on passaran els trams. Els pobles veïns i l’exèrcit principalment, volen un pagament anticipat pel dret d’ús de determinades vies. El comtat d’Umeå i la ciutat ja han pagat uns 1,7 milions d’euros perquè el Campionat del Món de Ral·lis vingui a aquesta nova regió.

“El nostre objectiu era finalitzar el curs abans de l’estiu. Així que estem molt endarrerits».

Glenn Olsson, director organitzador del Ral·li de Suècia.

I tot i que el ral·li està programat pel 24 al 27 de febrer, la FIA i el WRC han fixat una data límit el 19 de desembre per permetre a l’organitzador finalitzar aquest recorregut.

Si el Ral·li de Suècia fos cancel·lat, Finlàndia i el seu Ral·li Àrtic estarien disposats a aprofitar l’oportunitat d’acollir el WRC per segon any consecutiu.

«No hi ha res perdut. L’última vegada que vam aconseguir les ofertes del WRC va ser 40 dies abans de la sortida. Aleshores vam veure que tot podia canviar en un instant».

Heikki Poranen, president del comitè organitzador del Ral·li de l’Àrtic a principis de novembre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments