FÓRMULA 1: Canvis al circuit Yas Marina d’Abu Dhabi

Tots sabem que el GP de Fórmula 1 d’Abu Dhabi d’enguany té un traçat modificat, perquè al llarg dels anys sempre s’ha adonat que el traçat era complicat i es feia molt dificil avançar. Per això s’han fet canvis, que de ben segur permetran més avançaments, però no només això.

S’han fet canvis en tres punts clau del circuit, s’ha revisat un ‘ganxo’, ara el revolt 9 és peraltada per permetre més velocitat i també s’han fet canvis a la zona hotelera.

Tal com va dir l’estrateg de Mercedes James Vowles al podcast iRacing Downshift:

«Serà uns 10 segons més ràpid, si no més, perquè ha canviat completament el disseny».

Pel que sembla, només amb retocs, tot el ritme del circuit canviarà, probablement és possible que els cotxes circulin més fàcilment un darrere l’altre, i això es pot aconseguir a través de diferents línies de trajectòria i no forçant tant els pneumàtics.

Fins ara, des que la pista va entrar a la F1, tot al voltant del circuit és excel·lent… excepte la pista. Els que tenen experiència, com els antics pilots de F1 que hi han estat, diuen que la pista és més fluida i agradable de conduir.

Entre els canvis, hi ha el «ganzo», que ara té un radi més gran, i en una zona on hi havia diversos girs molt lents, ara hi ha una sola corba peraltada. El revolt 9 permetrà més oportunitats d’avançament al sector final, permetent que els cotxes s’apropin. També es creu que l’arc dels girs ha canviat, permetent més velocitat. També s’ha eliminat la xicane, amb el revolt posterior avançant lleugerament.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments