FÓRMULA 1: Sainz, un èxit desapercebut

Tot i que el seu èxit ha passat desapercebut, Carlos Sainz va aconseguir el seu quart podi de la temporada per a Ferrari, en el seu any de debutant amb l’Scuderia. La confiança era la paraula que utilitzava Sainz.

En la roda de premsa final, el pilot de Ferrari va començar fent balanç de la temporada i, tot plegat, el #55 es va mostrar satisfet amb el que havia aconseguit:

“Sí, és realment una manera fantàstica d’acabar un primer any molt positiu a Ferrari per a mi. Un any molt desafiant però, al final, ha resultat ser un any molt bo. Un any del qual estic molt orgullós, acabant amb un podi que probablement ningú recordarà pel que passava al davant. Però sí, vaig gaudir molt i vaig reunir tot el que vaig aprendre durant aquest primer any, probablement fent la meva millor carrera a Ferrari”.

El resultat i sobretot les actuacions de l’últim terç de la temporada omplen de confiança el madrileny, havent dit que, tot i un inici més dur, ha tornat al nivell que presentava a McLaren:

“Definitivament em dóna la satisfacció d’acabar l’any amb més força del que vaig començar. Crec que també he aconseguit començar l’any a molt bon nivell. El repte més gran va ser aprendre un cotxe nou. Tenia moltes coses per millorar en la meva conducció: en les sortides, en la gestió de la cursa i diria que en aquest últim terç de la temporada vaig ser el Carlos que volia ser, i el Carlos de dos anys molt forts a McLaren, i això em va donar l’oportunitat de tornar a ser molt bo en la classificació i també a les carreres. El cinquè lloc final i acabar per davant del meu company és més simbòlic que qualsevol altra cosa. Acabar cinquè, sisè o setè al Campionat no hauria canviat el meu estat d’ànim de cara a les vacances d’hivern. Però és, sí, un altre senyal que aquest any ha estat bo, que aquest any ha estat positiu per a mi, sobretot la manera com ha acabat en aquest últim terç, que em dona molta confiança per al 2022, passi el que passi i sigui el que sigui. Ferrari i jo ho hem fet, seguirem endavant, perquè la meva confiança és alta”.

És hora de parar per a Carlos Sainz. Després d’un any molt exigent, el pilot pretén fer un bon descans i recuperar-se de tot l’esforç realitzat:

“Aquest és un descans merescut, ja que he passat molt de temps a la fàbrica. Passo molt de temps a les reunions, treballant hores extraordinàries a les pistes, hores extres a tot arreu, i sento que mereixo un petit descans. Encara tinc algunes proves importants per fer la setmana que ve, per conèixer els pneumàtics i preparar-me per al 2022, però després crec que mereixo un temps lliure”.

Finalment, va elogiar Max Verstappen i el seu èxit. Sainz veu l’èxit del seu antic company com una motivació més per arribar al cim:

“Verstappen ha fet una feina realment notable, realment sorprenent des de principis d’any. Crec que Max ha demostrat un ritme increïble, una capacitat de carrera increïble amb probablement el pilot més fort. Lewis és set vegades campió del món i lluitant contra ell al nivell que va aconseguir, per a mi qui hagués sortit al capdavant avui s’ho hauria merescut perquè tots dos estaven a un nivell increïble. El fet que Max sigui el guanyador i, evidentment, després del nostre primer any de Fórmula 1 junts em fa sentir orgullós d’ell i sí, una mica de malenconia pel nostre primer any. Veure’l ara campió del món em fa pensar que és possible complir el seu somni. I també, felicitar a Red Bull, que és la meva antiga família amb qui vaig pujar a la Fórmula 1, i els felicito i espero que l’any vinent almenys els puguem lluitar més”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments