Subaru vol tornar a la competició amb l’STI E-RA

Subaru va aprofitar la seva presència al Saló de l’Automòbil de Tòquio per presentar el STI E-RA Concept, un esportiu 100% elèctric amb 1.088 cavalls de potència.

El nou model, que Subaru ja ha donat a conèixer i que pretén desenvolupar noves tecnologies per a l’automobilisme, està equipat amb quatre motors elèctrics, un per roda, desenvolupats per Yamaha, i que funcionen amb una bateria d’ions de liti de 60 kWh de capacitat.

Subaru ha equipat el STI E-RA Concept amb la tecnologia de vectorització de parell que rep senyals de sensors que determinen la velocitat de cada roda, la velocitat del vehicle, l’angle de direcció, així com la pressió del fre, per tal de determinar la millor manera d’aplicació de la tracció i la frenada a cadascuna de les rodes.

La marca japonesa va revelar que aquest sistema 4×4 es va fer pensant en la normativa de la futura competició FIA ​​E-GT que entrarà en vigor el 2023, i Subaru és una de les marques interessades a incorporar-se a la graella de sortida.

Pel que fa al disseny, el concepte STI E-RA inclou un conjunt de fars amb llums diürnes LED. A més, hi ha un llavi davanter de proporcions generoses, obertures als passos de les rodes davanteres per optimitzar l’aerodinàmica i una gran presa d’aire al sostre.

A la part posterior, el més destacat d’aquest STI E-RA Concept és una ala de proporcions generoses i l’enorme difusor.

Subaru ja ha fet saber que té la intenció de portar el cotxe a Europa el 2023, i completar una volta al circuit de Nürburgring, a Alemanya, en menys de 6 minuts i 40 segons. Però abans, provarà el seu nou hipercotxe elèctric al Japó durant tot el 2022.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments