FÓRMULA 1: El nou format de cap de setmana

La F1 comença una nova era amb moltes novetats i una de les menys esmentades però que canviarà la manera de veure les curses el cap de setmana és el format reduït, amb només tres dies d’activitat.

Amb la voluntat d’augmentar el nombre de curses, els responsables de la F1 sabien que havien de donar una contrapartida als equips, ja que un calendari més complet implica més despeses, més temps fora de casa i més esforç per part de tothom.

Així, la F1 va decidir reduir a tres els dies d’activitats, enfront dels quatre dies als quals estàvem acostumats. Si abans teníem les activitats de mitjans i verificacions el dijous, seguit d’entrenaments el divendres, entrenaments i classificacions el dissabte i cursa el diumenge, enguany el dijous ja no està destinada a activitats de mitjans i verificacions, sent un dia extra per instal·lar els equips.

Divendres es convertirà en un dia intens amb verificacions, activitats amb els mitjans i dos entrenaments de noranta minuts (tornen els entrenaments d’hora i mitja). Divendres hauria de ser un dia llarg per a tothom. Dissabte no veurem molts canvis. Els pilots hauran de participar en accions amb mitjans de comunicació o aficionats, abans de l’última sessió d’entrenaments d’una hora, que precedeix a la classificació. Diumenge es manté pràcticament sense canvis. Això és en els anomenats caps de setmana “normals” sense curses a l’esprint.

El següent és un exemple d’un cap de setmana típic de F1, segons l’article del periodista Dieter Rencken en un article racingnews365.com:

Divendres

09:00 – Mitjans/documentació/verificacions

13:00-14:30 – FP1

15:00-16:00 – Roda de premsa de caps d’equip

17:00-18:30 – FP2

A partir de les 19:00 – Mitjans de comunicació/conferències

Dissabte

09:00-10:30 – Interacció pilots/aficionats, autògrafs (cada equip té un mínim de 15 minuts)

12:00-13:00 – FP3

15:00-16:00 – Classificació

A partir de les 17:00 – Mitjans de comunicació/conferències

Diumenge

13:30 – Salutacions pilots

15:00 – Cursa

18:00 – Mitjans de comunicació

Aquest és només un esquema del que pot ser el cap de setmana, tenint en compte els temps mínims i màxims estipulats entre cada sessió, sense tenir en compte altres factors importants com l’hora de la posta de sol, si la cursa és nocturna o no entre molts d’altres.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share