WRC: Loeb segueix endollat i s’emporta el Rallye Monte-Carlo 2022

Sébastien Loeb ha guanyat aquest diumenge el Ral·li de Montecarlo, la prova inaugural del Campionat del Món de Ral·lis (WRC). Es tracta, d’aquesta manera, d’un retorn victoriós del pilot francès al campionat, demostrant que l’experiència és un grau i que conserva les qualitats que el van fer nou vegades campió fins i tot quan gairebé té 48 anys. Loeb ha igualat així el rècord de vuit victòries que tenia Sébastien Ogier.

En poc menys de 70 km de trams cronometrats que tenia avui el Rallye Monte-Carlo ha saltat tot pels aires. Ogier punxava en el tercer tram de la jornada, perdia tot l’avantatge i es quedava a 9,5s de Loeb a falta de la Power Stage.

El de Toyota sortia a l’atac per recuperar el temps perdut amb el seu compatriota però aquesta ansia feia saltar-se la sortida veient-se penalitzat amb 10s més, el que feia del tot impossible la remuntada.

La cursa ha acabat amb la Power Stage al tram Briançonnet – Entrevaux. Kalle Rovanperä (Toyota) ha marcat la millor registre per guanyar els cinc punts addicionals, superant al seu company d’equip Elfyn Evans per nou dècimes, i col·locant-se líder del Campionat.

Thierry Neuville (Hyundai) ha acabat aquest tram a 2,6 segons. Loeb aconseguia la quarta marca mentre que Ogier (Toyota) aconseguia la cinquena posició guanyant l’últim punt extra tot i saltar-se la sortida al tram. Craig Breen (M-Sport) ha estat vuitè a la Power Stage, més que suficient per segellar el lloc més baix del podi davant de Rovanperä. Els cinc primers de la genera el completava Gus Greensmith (M-Sport Ford).

Al WRC2 Open, Grégoire Munster (Hyundai) ha estat el més ràpid de la Power Stage, superant a Mikkelsen per tres dècimes, suficient perquè el noruec guanyés la cursa de la categoria, superant a Erik Cais (Ford) per 55,4 segons. El txec guanyava al WRC2 Júnior, 1m12.1s per davant de Nikolay Gryazin (Skoda), tercer al WRC2 Open.

Al WRC2 Masters, Olivier Burri (Vokkswagen) va marcar el ritme a la Power Stage, però Mauro Miele (Skoda) va guanyar amb una clara avantatge de 2m20.5s amb el suís. Freddy Loix (Skoda) era tercer. A l’Open WRC3 Sami Pajari (Ford) ha guanyat per 7,6 segons per davant de Jan Černý, amb Enrico Brazzoli (Ford) va ser tercer de la classe.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments