WEC: Repassem els inscrits a les 1000 milles de Sebring 2022

La primera versió de la llista d’inscrits per a les 1000 milles de Sebring, la prova d’obertura de la temporada del Campionat del Món de Resistència de 2022, que celebra el seu desè aniversari aquest any, inclou una graella de 37 cotxes.

La primera cursa del WEC 2022 (del 16 al 18 de març) marcarà una sèrie de novetats per al campionat, inclosa la introducció d’un nou combustible 100% renovable de TotalEnergies: Excellium Racing 100. Aquest combustible es produeix amb bioetanol i permet un estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) d’almenys un 65% en comparació amb els combustibles fòssils tradicionals.

Sebring també veurà Hypercars en acció per primera vegada en terra nord-americà amb Toyota Gazoo Racing, Glickenhaus Racing i l’A480 – Gibson d’Alpine. Dels 12 pilots inscrits a la categoria Hypercar, hi haurà un pilot local: Ryan Briscoe de Glickenhaus, un australià-americà que competirà al costat dels francesos Olivier Pla i Romain Dumas a la plantilla de Glickenhaus amb bandera americana.

També serà la primera prova per a la marca nord-americana Corvette Racing, que farà una campanya a temps complet al WEC amb ganes de començar amb força davant dels aficionats locals. El Chevrolet Corvette C8.R #64 serà conduït per Tommy Milner i Nick Tandy mentre es preparen per enfrontar-se a Ferrari i Porsche en la categoria LMGTE Pro.

D’altra banda, la xifra rècord de 15 cotxes entre els LMP2 lluitaran a Sebring amb el Richard Mille Racing Team, que ja ha confirmat que el vuit vegades campió del món de ral·lis Sebastien Ogier competirà al costat de Charles Milesi i Lilou Wadoux. WRT, actual campió LMP2 , també va anunciar ahir els seus pilots i, com sempre, la qualitat dels noms que competeixen és altíssima.

Mentrestant, a LMGTE Am hi haurà 13 equips que lluitaran per la victòria, inclòs el guanyador del 2019 Sebring Dempsey-Proton Racing, que presentarà dos cotxes. TF Sport serà una altra opció a la victòria entre els aficionats locals, ja que el nord-americà Ben Keating conduirà l’Aston Martin Vantage AMR número 33 al costat dels companys d’equip Florian Latorre i Marco Sorensen.

L’acció oficial a les pistes del WEC comença el dimecres 16 de març, amb les 1000 milles de Sebring a partir del migdia, hora local, el divendres 18 de març.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments