WEC: Del celler a la pista, així és el nou biocombustible del campionat 2022

Com a proveïdor oficial de combustible del Campionat Mundial de Resistència, TotalEnergies ha creat el seu combustible 100% renovable, Excellium Racing 100, que serà utilitzat per tots els competidors a les 1000 Milles de Sebring d’aquest cap de setmana.

Aquest biocombustible, que s’obté íntegrament en el marc de l’economia circular i sense cap gota de petroli, obté la seva energia del reciclatge de la biomassa residual de la indústria vitivinícola. Excellium Racing 100 es posarà a disposició de tots els equips a totes les proves de la temporada 2022 del WEC.

Excellium Racing 100 és un combustible de competició que compleix els requisits de la FIA, dels fabricants d’automòbils i de la directiva europea sobre energies renovables (RED). Al llarg del cicle de vida permet un estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle d’almenys el 65% en comparació dels combustibles fòssils tradicionals.

Fruit de divuit mesos de recerca i desenvolupament, Excellium Racing 100 es produeix a partir d’una base de bioetanol derivada principalment de residus de vi mitjançant un procés de fermentació, destil·lació i deshidratació de lies i mares del raïm.

A continuació, aquesta base es barreja amb ETBE (èter butílic terciari), que alhora és un component 100% renovable. Per acabar, un paquet d’additius de tecnologia Excellium completa la formulació d’aquest carburant.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share