FÓRMULA 1: Coneixem el COD, el nou VAR de 2022

Presentat a partir del GP de Bahrain 2022, el Centre d’Operacions Remotes (COD) de la FIA tindrà un paper d’assessorament amb la Direcció de Cursa amb 140 canals d’àudio i vídeo.

Com a part dels anuncis del World Motor Sport Council publicats per la FIA quest dissabte 19 de març, s’ha detallat el funcionament del Centre d’Operacions Remotes (COD) als Grans Premis de Fórmula 1.

Més trivialment anomenat VAR a l’hivern del 2022, el sistema funciona des de la primera reunió de la temporada a Bahrain. Mentre els F1 circulaven pel circuit de Sakhir, es va desplegar una unitat de control remot a les instal·lacions de la FIA a Ginebra (Suïssa).

El Centre d’Operacions Remotes funcionarà a més a més de la Direcció de Cursa, que continua ben present dins dels paddocks dels Grans Premis. El COD no interromprà el treball de la Direcció de Cursa i no provocarà cap alentiment o retard en la presa de decisions segons la FIA. La seva funció és purament assessora.

El COD proporcionarà a Race Management recursos multimèdia substancials: 140 fonts d’àudio i vídeo, així com dades recollides simultàniament.

Finalment, el COD proporciona un recurs addicional perquè la FIA pugui reproduir i revisar a fons els esdeveniments del Gran Premi i les decisions preses pels Comissaris per tal de perfeccionar i millorar els procediments per al futur. No té poder regulador i no es pot utilitzar per reavaluar o canviar decisions passades.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share