RAL·LIS: La Toyota Gazoo Racing Iberian Cup 2022 arranca als Açores

El 56è Ral·li de les Açores és l’escenari escollit per al debut del Toyota GR Yaris, que és la base de la Copa Ibèrica TGR, una competició monomarca en la qual s’alinearan diversos noms importants de l’automobilisme ibèric.

El cotxe que donarà els seus primers passos competitius a São Miguel, es basa en el model homònim de la marca japonesa i s’ha desenvolupat en col·laboració amb MSi (Motor & Sport Institute) amb l’objectiu de participar tant en ral·lis d’asfalt com en terra, en una copa organitzat per Toyota Caetano Portugal i el seu homòleg espanyol.

El cotxe té una llargada de 3995 mm i una amplada de 1805 mm per a un pes que hauria de rondar els 1280 kg. El motor és impulsat per un motor de 3 cilindres en línia, amb 1618 cc, que desenvolupa una potència de 261 cavalls i un parell de 360 ​​Nm. La transmissió es fa a les quatre rodes mitjançant un sistema GT-Four i una caixa de canvis manual de 6 velocitats.

En configuracions d’asfalt i terra, el vehicle munta, respectivament, llantes de 18 o 15 polzades i frens davanters de 356 o 297 mm. Els frens posteriors són de 297 mm en ambdues configuracions. El kit de competició també inclou equip de seguretat, diverses peces de fibra de carboni i diferencials autoblocants.

Set pilots estan presents a la carrera inaugural de Toyota Gazoo Racing.

Hi ha bones sorpreses, com és el cas de Diogo Gago, inscrit pel Team Caetano Auto. El pilot de l’Algarve, amb una bona experiencia, encara no ha aconseguit “donar el salt”, no per manca de talent, sinó per manca de suport. Els seus dos triomfs a ERC3 el 2017 i el 2018 són la garantia que serà competitiu a la competició.

Una altra bona sorpresa és Miguel Campos, que va ser campió de Portugal de ral·lis fa precisament 20 anys i tindrà al seu costat Nuno Rodrigues da Silva.
Daniel Berdomás/Brais Mirón (Toyota GR Yaris RZ) són un dels dos equips espanyols.

El pilot va guanyar la Peugeot Rally Cup Ibèrica el 2019, Fran Cima Artime / Juan Luis García Cantero, antic pilot oficial de Renault Sport España també hi serà present. Fa 19 anys, Ricardo Costa va participar al Trofeu Punto, ara torna pel nou trofeu, ara Toyota.

El jove Kevin Saraiva ‘protegit’ per Ricardo Teodósio, que té al seu costat Inês Veiga al Toyota GR Yaris RZ és una altra novetat. Després de les Camèlias, Victor Calisto/Márcio Calisto serà presenten amb un cotxe d’Inside Motor, que pot canviar de mans en el futur tan bon punt hi hagi persones interessades a llogar-lo.

CursaDataTerreny
Azores Rallye25-26 de marçTerra
Rally Terra da Auga6-7 de maigTerra
Rally de Portugal20 de maigTerra
Rally Reino de León17-18 de junyTerra
Por confirmar (Portugal)Julio – Per confirmarPer confirmar
Rally Princesa de Asturias-Ciudad de Oviedo9-10 setembreAsfalto
Rali Vidreiro7-8 octubreAsfalt
Rally RACC Catalunya-Costa Daurada*21-23 octubreAsfalt
Rallyshow MadridDesembreShow
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments