FÓRMULA 1: Verstappen s’emporta la lluita pel GP de l’Aràbia Saudita 2022

Després d’una final de gran tensió amb Charles Leclerc, Max Verstappen va aconseguir la seva primera victòria de la temporada al Gran Premi d’Aràbia Saudita, amb només mig segon d’avantatge.

Després de la desgràcia de Bahrain amb l’abandonament en les últimes cinc voltes Max Verstappen va emportar-se el triomf en una magnífica lluita amb Charles Leclerc en les últimes deu voltes del Gran Premi, l’holandès va acabar tenint l’última paraula guanyant per només mig segon d’avantatge sobre el monegasc. En tercer lloc, Carlos Sainz completava el podi per Ferrari.

El pilot de RedBull va aconseguir la victòria dècima a dècima, a deu voltes del final va atacar diverses vegades per intentar passar al monegasc. El primer intent a l’última curva ca ser infructuós, amb Leclerc tornant a agafar el control de la llarga principal. Però apresa la lliçó de l’últim revolt abans d’iniciar la volta 47, l’holandès va deixar passar el pilot de Ferrari per atacar-lo i avançar-lo a la recta principal.

Sergio Pérez va ser un dels grans perdedors del dia. Mentre gestionava a la perfecció el seu inici de carrera, Red Bull es va veure atrapat pel farol de Ferrari. Al final de la volta 15, quan l’enginyer de Charles Leclerc va dir al seu pilot que entrés, el mexicà i Red Bull es van anticipar i van entrar abans, el monegasc i Ferrari van optar per l’opció contrària.

Uns segons més tard, un accident de Nicholas Latifi (Williams) va fer sortir al cotxe de seguretat. Leclerc, Verstappen, Sainz i la major part de grallea aprofitarien l’ocasió per fer la seva única parada a boxes de la cursa, superant el mexicà que baixava fins a la 4a posició. Això va permetre, doncs, a Leclerc prendre el control. El monegasc, molt llest, va cuidar perfectament el seu rellançament després del Safety Car tancant literalment a Verstappen a l’últim revolt perquè no pogués pendre-li la posició.

El final de la cursa va estar marcat primer per les retirades simultànies de Fernando Alonso (Alpine) i Daniel Ricciardo (McLaren) a quinze voltes del final. Esteban Ocon (Alpine) va acabar en sisena posició, després d’haver estat involucrat en una gran lluita a la pista amb el seu company d’equip a l’inici de la cursa. Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir un sol punt acabant a la desena posició, mentre que el seu company d’equip ho feia en la sisena.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share