FÓRMULA 1: Torna Las Vegas

Quaranta anys després, la ciutat del pecat tornarà a acollir la Fórmula 1. Les autoritats han arribat a un acord per celebrar un Gran Premi als carrers de la capital mundial del joc a partir del 2023. Això confirma una vegada més el creixent interès per la disciplina als Estats Units. USA comptarà amb un 3r GP al calendari després dels d’Austin i Miami.

La cursa de 50 voltes tindrà lloc a la nit d’un dissabte de novembre, potencialment durant el cap de setmana d’Acció de Gràcies (del 23 al 25) d’aquesta primera edició des del 1982 i la victòria de Michele Alboreto (Tyrrell-Ford). El circuit de 6,12 quilòmetres s’estén pel Las Vegas Strip (una part del Las Vegas Boulevard) i permetrà als pilots passar per davant dels edificis més famosos de la ciutat com el Caesars Palace, el Bellagio i les seves fonts o una altra rèplica de la Torre Eiffel. En total, 14 revolts i 3 rectes conformen la ruta americana on les velocitats haurien de superar els 340 km/h.

És un moment increïble per a la Fórmula 1 que demostra l’enorme atractiu i creixement del nostre esport amb una tercera cursa als Estats Units.

Stefano Domenicali

Amb aquesta confirmació, Las Vegas es converteix en la 24a cita d’un calendari que segueix creixent any rere any. Cal tindre en compte que la xifra no s’ha de superar ja que els Acords de la Concòrdia, signats l’agost de 2020, no permeten superar aquest nombre de Grans Premis en una sola temporada. Per tant, caldrà esperar a la campanya del 2026 per veure una 25a prova, o fins i tot més, formant part integral de la F1.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments