ABT es fixa amb el Cupra Formentor VZ5

ABT explora les capacitats del motor de cinc cilindres del Cupra Formentor VZ5

ABT ha vist un potencial enorme en el SUV de Cupra, ja que inclou un tren motriu amb el qual ha treballat abans. I després d’una mica de màgia, el resultat són 450 cavalls de força.

El Cupra Formentor és un dels models més originals del mercat. El seu disseny atrevit i sofisticat ens mostra la imatge que Cupra intenta integrar en tots els seus models. La versió VZ5 és l’opció més esportiva de la gamma, que inclou el motor de 2,5 litres i cinc cilindres que el Grup Volkswagen ja utilitza en altres models.

Originalment, aquesta opció ja ofereix com 390 cavalls de potència, suficients per portar el Formentor de 0 a 100 km/h en 4,2 segons. Però ABT creia que podria fer-ho una mica millor. Amb la incorporació de l’ABT Power S (autoritzat pel fabricant), la potència del Formentor VZ5 passa de 390 a 450 cavalls i el parell de 480 a 530 Nm. I això es tradueix en una actualització del valor d’acceleració de 0 a 100 km/h a 3,9 segons. I en el cas d’un model que circula per les autopistes alemanyes, on no hi ha límits de velocitat en algunes zones, l’ABT també assegura que pot augmentar la velocitat màxima de 250 km/h a 270 km/h.

A més de millores dirigides al motor, ABT també té algunes idees orientades a l’estètica del Cupra Formentor, i aquí, no hi ha gaire que es pugui fer. Tot i així, amb les llandes Sport GR de 20 polzades, disponibles en un to fosc mat o brillant, o amb l’Sport HR de 21 polzades, aquest SUV té un aspecte encara més agressiu.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments