CLÀSSICS: Prèvia Rally Catalunya Històric 2022

El Rally Catalunya Històric arriba a la seva sisena edició amb un reclam clar, recorrer molts dels trams del del RallyRACC, la prova catalana puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis.

La prova organitzada pel RACC va néixer l’any 2017 amb la intenció de recuperar antics itineraris de diferents ral·lis organitzats en territori català. Aquest objectiu queda demostrt en les primeres edicions de la prova que creuava la frontera per rememorar el Dues Catalunyes amb parada i fonda a Perpinyà, i amb inici i final a Barcelona.

L’any 2019 i 2020 el RACC va rememorar el ral·li de Les Caves, amb itinerari que travessava les comarques de la Catalunya Central amb alguna excepció més surenya com Riudecanyes o La Mussara i amb nit a Salou inclosa. La prova del 2021 va repetir itinerari però ja amb la ciutat de la Costa Daurada com centre neuràlgic del ral·li i amb l’al·licient que comentàvem al principi, recorrer els mateixos trams que al mes d’octubre ho fa el WRC, deixant una mica enrere aquells inicis més melancòlics.

I amb aquesta evolució arribem al 2022, on Salou allotjarà de nou la cita emulant encara més la prova homònima del campionat del món, i amb un itinerari de 430,39 km dels que 144,81 km seran cronometrats, distribuïts en 10 trams en carretera tancada.

Divendres es faran tres trams, Gavadà que va formar part del primer itinerari presentat pel RACC per al Catalunya 2021, però que finalment no es va disputar, Pratdip, que torna en una versió més llarga, i Riudecanyes. Mentre que el dissabte es disputaran set trams més, Duesaigües, El Pont d’Armentera, Vallespinosa, Savallà-Conesa, Querol, Pontons i El Montmell.

Un total de 53 equips seran a la sortida d’aquesta prova, 33 ho faran en la categoria Regularitat (mitjanes fins a 55 km/h), 11 en la de Regularitat Sport (mitjanes fins a 70 km/h) i 9 en Legend (exhibició). 

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments