FÓRMULA 1: Com la situació econòmica mundial afecta als equips

El límit pressupostari definit pel reglament financer de la Fórmula 1 per al 2023 és de 140 milions de dòlars. D’aquest valor ja s’ha parlat quan alguns equips van voler aprofitar les curses d’esprint per augmentar-lo, cosa que no es va produir per manca d’acord entre els implicats, donant lloc a només 3 curses d’esprint aquest any.

L’opinió d’alguns equips sobre aquest tema ara és diferent i estem assistint a un canvi de paradigma. La majoria dels equips volen revisar el límit pressupostari i 7 milions de dòlars addicionals aquest any per controlar la despesa en transport a causa de l’augment de la inflació. Segons el reglament, en el pressupost de 2023 es disposarà d’una quantitat addicional, si la inflació supera el 3% el proper setembre.

La justificació de 7 de cada 10 equips de paddock és que s’han de compensar en el pressupost d’enguany, o alguns equips superaran el sostre pressupostari perquè la major part dels costos de desenvolupament i producció ja estan pressupostats i la despesa de transport ha augmentat en els últims mesos.

Resulta que Alfa Romeo, Haas i Alpine estan en contra de l’augment i caldrà negociar algun canvi que es consideri necessari a la regulació financera. El canvi d’opinió d’equips com McLaren i Aston Martin, defensors de les regles quan demanen un augment a causa de les curses d’esprint, és vist per Otmar Szafnauer, director de l’equip d’Alpine, com una necessitat de diners d’aquests equips per actualitzar el seu monoplaces i resoldre els problemes que s’han sentit a principis d’aquesta temporada. És evident que els equips també lluiten fora de la pista.

Segons la publicació alemanya Auto Motor und Sport, Stefano Domenicali està convençut que pot negociar i arribar a un acord entre tots, però es mostra reticent a augmentar el límit pressupostari aquest any per culpa de la inflació. I el cert és que la primera ronda de negociacions no va tenir efecte.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments