FÓRMULA 1: Imola serà al cursa de les primeres evolucions de 2022

Imola marcarà l’inici de la temporada europea de Fórmula 1 -després del GP d’Emília-Romanya hi haurà el debut de Miami i el retorn al continent europeu-, un moment del calendari en què els equips tradicionalment llancen els seus primers grans desenvolupaments tècnics per al monoplaça.

Un dels equips que ja ha fet pública la seva intenció d’evolucionar el seu cotxe és Alpine. Després d’haver pogut marxat d’Austràlia amb resultats extremadament positius, però després de l’accident de Fernando Alonso i el tema de la degradació dels pneumàtics mitjans del monoplaça del pilot asturià, només es va permetre la suma de sis punts, ja que només va marcar Esteban Ocon.

La veritat és que l’Alpine A522 va demostrar ser competitiu, fins i tot abans d’Austràlia, i l’equip vol continuar així. Alan Permane, director esportiu de la selecció francesa, ha explicat que, per seguir competint, esperen disposar d’una millora per a un dels monoplaça que ja estaran a Imola.

Tenim una bona actualització per a Imola. Tenim un nou fons pla; Crec que només serà per a un cotxe en aquest moment. Estava previst per a Miami, i vam poder anticipar-nos a Imola, així que estic molt confiat per a aquesta cursa.

Permane al podcast de F1 Nation

Otmar Szafnauer, director de l’equip d’Alpine, en declaracions a Motorsport-Total.com, va dir que el seu monoplaça no té debilitats i que el motor Renault està molt a prop de la mateixa potència que el millor de la graella.

El nostre cotxe és fort en algunes àrees i no té debilitats, però és menys fort en altres àrees. Creiem que hem fet un pas endavant amb la unitat de potència i potser estem a 10 CV dels millors.

Puede ser una imagen de 8 personas y al aire libre

Ferrari no es vol adormir

Després d’haver evitat grans actualitzacions aquesta temporada fins ara, i l’estratègia ha funcionat bé, Ferrari no aprofitarà la ronda d’Imola per portar la primera gran actualització a la F1-75. Mattia Binotto ha explicat que és “difícil” portar actualitzacions a Imola, ja que és el primer cap de setmana amb cursa esprint, és a dir, que després dels primers entrenaments lliures, els equips avancen a la classificació.

“Crec que serà un cap de setmana difícil a l’hora de portar actualitzacions i intentar avaluar-les als entrenaments de divendres, perquè òbviament t’has de concentrar en la classificació a la tarda. Per a nosaltres, a Imola no hi haurà gaire perquè, una vegada més, creiem que no és el lloc adequat”.

En lloc d’una actualització important, Binotto va explicar que l’equip prefereix treballar per resoldre alguns problemes actuals, com ara el porpoising.

“Intentarem pal·liar els problemes que encara tenim. Estic pensant en l’efecte ondulació i els salts que van afectar el nostre rendiment durant l'[últim] cap de setmana. Així que vam tornar a intentar treballar en aquest punt concret. Però per a actualitzacions i més, deixeu-me dir que serà més endavant durant la temporada”.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments