FÓRMULA 1: Nou debat amb el cotxe de seguretat

La velocitat del cotxe de seguretat de Fórmula 1 conduït per Bernd Maylander, expilot del DTM, l’Aston Martin Vantage va ser criticada per Max Verstappen (Red Bull), Russell i Leclerc després de la cursa a Austràlia. Els tres pilots del podi van considerar que el cotxe era massa lent, a diferència de l’altre model utilitzat, el Mercedes-AMG GT Black Series.

Aston Martin i Mercedes van començar a compartir la provisió de cotxes oficials l’any passat, per a això Aston proveeix un Vantage V8 biturbo de 4.0L que produeix 528 CV. Per al 2022, Mercedes va presentar un nou Mercedes-AMG GT Black Series de 730 CV, que es va utilitzar a Bahrain i Aràbia Saudita. El Mercedes és molt més potent que l’Aston i es creu que és uns cinc segons més ràpid per volta.

El pilot de Mercedes, George Russell, va admetre que la diferència de velocitat entre els dos cotxes de seguretat utilitzats és considerable, afirmant en una roda de premsa transcrita per la FIA:

No tenim el problema amb el cotxe de seguretat Mercedes AMG. De debò, el Mercedes AMG és cinc segons més ràpid que el cotxe de seguretat Aston Martin, la qual cosa és molt significatiu.

Russell

Verstappen es va queixar especialment pel fet que amb la velocitat relativament baixa del cotxe de seguretat els pneumàtics no tenien l’adherència ideal en la represa de la cursa, tenint en compte que el ritme és problemàtic i caldrà analitzar el tema.

És molt difícil mantenir la temperatura dels pneumàtics darrere del cotxe de seguretat amb les rodes que tenim ara. Necessitem posar un Ferrari perquè sigui cinc segons més ràpid que el Mercedes.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share