SCER: El ral·li Islas de los Volcanes 2022 queda cancel·lat

El Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis es queda sense la tercera cita. El Ral·li Isla dels Volcans, que s’havia de disputar aquest cap de setmana a Lanzarote, ha estat cancel·lat segons fonts de l’organització per falta dels permisos pertinents.

Els rumors de la cancel·lació d’aquesta prova venien planejant des de principis de setmana, però no ha estat avui, a menys de 24 hores de l’inici que s’ha fet oficial. El motiu d’aquesta cancel·lació ha estat la manca dels permisos adients per dur-la a terme. Ni la propia organització ni l’estament més alt dels ral·lis a l’Estat, la Federació, han pogut fer res per salvar el ral·li. Segons la propia organització han estat lluitant fins a l’últim moment per intentar salvar la prova.

El Cabildo de Lanzarote ha informat que s’ha denegat l’autorització per celebrar el ral·li Isla de los Volcanes davant de la impossibilitat de desenvolupar la prova coincidint amb el període de nidificació de diverses espècies protegides.

Cal recordar que en anteriors edicions l’esmentat ral·li es va desenvolupar gairebé sempre en altres dates, cosa que va permetre considerar que aquest no generava un impacte significatiu sobre les espècies protegides, alguna de les quals gaudeix del màxim nivell de protecció pel fet que es consideren risc d’extinció.

La situació es complica encara més quan es mira a l’horitzó i la propera cursa a les Illes Canàries puntuable pel campionat d’Europa de ral·lis, el segon màxim coeficient que es diputa a l’Estat després del RallyRACC Catalunya, no és puntuable per al SCER. Tot per l’aigüera per una sèrie de decisions de la RFEdA, com a mínim, controvertides.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments