DTM: Mercedes i Audi s’emporten les dues primeres curses de la temporada 2022 a Portimão

La temporada del DTM està en marxa, amb Lucas Auer guanyant la primera cursa de la temporada a Portimão aquest dissabte. La primera cursa va ser un doblet per a Mercedes, mentre que la segona va ser un monòleg de Nico Müller (Audi).

Partint de la pole position, Mirko Bortolotti (GRT/Lamborghini) va liderar la fase inicial de la primera cursa. L’italià semblava que ho tenia tot per guanyar de manera dominant, però els seus plans van patir un contratemps a la 19a volta.

Rolf Ineichen (GRT/Lamborghini) es va quedar aturar a la pista poc després de completar la parada en boxes, una situació que va obligar a sortir al cotxe de seguretat. No va ser una neutralització llarga, però a la represa Bortolotti va ser massa lent i va perdre diverses posicions.

Auer ho aprofitava per avançar i allunyar-se en solitari al capdavant fins al final. D’aquesta manera, l’austríac va aconseguir un bon començament de temporada. Una parada en boxes primerenca va servir per avançar moltes posicions a Luca Stolz (Mercedes-AMG Team HRT), que després de sortir des de la vuitena posició va acabar la carrera en segon lloc.

Bortolotti quedava tercer, avançant a Maro Engel (Mercedes-AMG Team GruppeM) a l’última volta. No obstant això, l’alemany seria penalitzat amb cinc segons per una infracció a la parada en boxes i baixava a la desena posició. Kelvin van der Linde (Abt Sportsline/Audi) era quart, i els cinc primers van ser completats pel debutant Dennis Olsen (SSR Performance/Porsche).

DTM

Segona cursa

En la segona cursa Müller va sortir des de la pole position i no hi va haver ningú capaç d’igualar-lo.

Amb un inici net, Müller (Team Rosberg/Audi) es va mantenir al capdavant, amb Felipe Fraga (Red Bull AF Corse/Ferrari) perseguint, però, sense arguments per igualar el ritme, ja que a la tercera volta el suís ja era més d’un segon per davant. El brasiler s’havia avançat a Mirko Bortolotti (GRT/Lamborghini).

La finestra de canvi de pneumàtics es va obrir a la sisena volta i Fraga va anar immediatament a l’operació, una volta per davant de Müller, que en el seu retorn a la pista tenia més de dos segons d’avantatge.

Inmune als intents de pressió de Fraga, Müller va aconseguir recuperar un ritme fort en la segona meitat de cursa, i va acabar guanyant amb una clara avantatge de 3.415 segons. El brasiler també va fer la volta més ràpida de la cursa. Bortolotti era en un tercer lloc tranquil, però sense poder lluitar per alguna cosa més.

Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport/BMW) i Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team Winward Racing) van completar els cinc primers per davant de Kelvin van der Linde (Abt Sportsline/Audi), amb Laurens Vanthoor (SSR Performance/Porsche) sent el millor dels Porsche, setè. Sébastien Loeb (AlphaTauri AF Corse/Ferrari) ha tornat a tancar el seu debut en el DTM sense puntuar, ocupant el 18è lloc.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share