WEC: Sisè triomf consecutiu per Toyota en les 6 h d’Spa 2022

A Spa-Francorchamps s’ha viscut una cursa divertida. Després d’un inici animat, la segona prova de la temporada del WEC s’ha vist marcada per nombroses interrupcions, a causa de la pluja i diversos accidents. En particular el del Toyota n°8 de Sébastien Buemi. El suís havia recuperat el control de la cursa poc després de mitja hora en desfer-se del poleman Olivier Pla. Però el sistema híbrid del prototip japonès va deixar sense opcions al fallar sense possibilitat de tornar a reprendre la marxa.

La cursa s’ha vist interrompuda fins a tres vegades amb banderes vermelles. Robin Frijns ha estat el mestre d’aquesta pista mullada, però l’holandès no ha pogut mantenir el seu ritme frenètic fins al final davant els Hypercars. El segon Toyota que seguia sobre la pista, el número 7 pilotat per Mike Conway, Kamui Kobayashi i José Maria López, s’han col·locat al capdavant a l’inici de la cinquena hora i ha mantingut l’avantatge fins a la bandera a quadres. Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere i André Negrão han ocupat el segon lloc per Alpine.

Partint de la pole position, el Glickenhaus n°708 de Romain Dumas, Olivier Pla i Pipo Derani han caigut en la classificació al final de la cursa, abandonant el podi a la classificació general a favor del n°31 del Team WRT (Sean Gelael, Robin Frijns, Rene Rast). L’equip belga fins i tot signa un doblet a casa amb el WRT n°41 (Rui Andrade, Ferdinand Habsburg, Norman OTAN). El Jota n°38 (Roberto Gonzalez, Antonio Felix da Costa, William Stevens) ha completat el podi.

Imagen

LMGTE Pro continua la batalla entre Ferrari i Porsche

El suspens ha durat fins al final a la categoria LMGTE Pro, el n°51 AF Corse i el n°92 Porsche s’han enfrontat en l’última mitja hora, amb James Calado i, de nou, Michael Christensen com a protagonistes. Aquesta vegada ha acabat sense problemes, malgrat alguns límits de pista revisats, el Ferrari pilotat pel pilot britànic ha creuat la línia com a guanyador de la classe. A GTE Am, el Porsche 911 RSR n°77 – 19 de Dempsey – Proton Competition (Christian Ried, Sebastian Priaulx, Harry Tincknell) ha resistit el n°33 TF Sport (Ben Keating, Marco Sørensen, Henrique Chaves) per acabar emportant-se la victòria.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments