FÓRMULA 1: Verstappen s’emporta la tercera de la temporada 2022 a Miami, segona consecutiva

Max Verstappen va guanyar el GP de Miami, aguantant unes voltes finals esbojarrades on Charles Leclerc va intentar atacar el primer lloc després d’un cotxe de seguretat provocat per la retirada de Lando Norris. La lluita pel tercer lloc també es va allargar fins a l’última volta, amb Carlos Sainz defensant el podi dels atacs de Sergio Pérez.

Verstappen va acabar sense fallar el primer GP de Miami, després de superar a Leclerc a la volta 9. Va recuperar 8 punts de campionat del seu oponent i va guanyar per segona cursa consecutiva.

Mercedes va guanyar el “segon pack”, després que Valtteri Bottas -que va passar bona part de la cursa al cinquè lloc sense oposició- cometès un error a les darreres voltes i va permetre que els dos pilots de l’equip de Brackley lideressin el segon grup, amb George Russell per davant de Lewis Hamilton.

En una cursa que estava sent tèbia, l’accident entre Pierre Gasly i Lando Norris, va provocar que el pilot britànic abandonés i entrés un Safety Car que va donar molta emoció a la cursa de Miami. Verstappen era pressionat per Leclerc i Pérez ho va intentar tot per avançar Sainz. Les posicions no van canviar, però de sobte va semblar com si tot pogués canviar d’un revolt a un altre. Una bona operació de Max Verstappen, que es converteix en el primer pilot de 2022 en guanyar consecutivament dos GP.

L’estratègia de George Russell i Mercedes, portant els pneumàtics durs des de l’inici al Virtual Safety Car, així com Esteban Ocon i Alpine, va donar els seus fruits. Ocon es va mantenir dins dels 10 primers i amb pneumàtics tous durant les últimes 11 voltes, després d’una excel·lent recuperació durant la carrera.

El britànic de Mercedes va caure per darrere del seu company d’equip en setè lloc després de sortir del box a la seva única parada, però va tenir sort al seu costat, com Lewis Hamilton, després que Valtteri Bottas cometés un error i aconseguís guanyar la posició amb el seu company, que donava un toc d’emoció a la cursa.

Valtteri Bottas no va tenir pràcticament cap oposició durant la carrera, però quan va estar sota la pressió dels dos Mercedes, va perdre una bonica oportunitat per ser el millor de la “resta“. Va passar tota la cursa a “terra de ningú” i va ser superat per Russell i Hamilton en el pitjor moment possible, amb poques voltes per al final.

Fernando Alonso va tornar a fer una molt bona sortida i va pujar molt a la classificació, però no va calcular bé en el seu intent d’avançar a Pierre Gasly –situació que va ser a l’origen de l’accident entre el francès i Norris– que va tocar amb el francès i va ser penalitzat amb 5 segons.

L’últim gran moment destacat és per a Alexander Albon. En la fase inicial de la cursa no semblava possible assolir les posicions de punts, però Williams i el pilot van sorprendre de nou i amb una mica de sort van sumar el segon punt per al campionat, mentre que Nicholas Latifi va quedar per darrere.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments