La FIA no vol xocs entre campionats mundials

El vicepresident esportiu de la FIA, Robert Reid, ha dit que seria “molt favorable” a ajudar a alleujar el xoc de dates entre les 24 hores de Le Mans i la Fórmula 1, especialment de cara a la cursa del centenari del clàssic de resistència francès del proper any.

L’edició d’aquest any de Le Mans, que torna a la data tradicional de mitjans de juny, coincideix amb el Gran Premi d’Azerbaidjan a Bakú per segona vegada després del 2016, quan els dos esdeveniments van coincidir el mateix cap de setmana.

En declaracions als periodistes durant les 6 Hores de Spa del cap de setmana passat, l’excopilot del WRC va expressar la seva esperança que s’arribi a un acord a temps per a l’esdeveniment del proper any.

“Ahir a la nit vaig estar assegut en un sopar davant de Pierre Fillon, així que conec l’opinió de l’ACO sobre el tema, sobretot tenint en compte que l’any que ve se celebra el centenari”

“Un dels reptes que tenim és que la FIA no té autonomia sobre els calendaris. El WEC funciona com tots els campionats en el sentit que el promotor proposa un calendari i després depèn de la FIA acceptar-ho o no.

“En alguns campionats, això es limita a qüestions de seguretat o el que sigui. La Fórmula 1 és lleugerament diferent, ja que ells decideixen més o menys quin és el calendari”.

“Crec que cal negociar una mica, però certament donaria suport que no hi hagués una coincidencia, en general. Però específicament l’any que ve, és una bona oportunitat per dir que no es solaparan, i això hauria de ser la norma en el futur.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments