ERC: Luis Monzón s’emporta la qualificació del Ral·li Islas Canarias 2022

Un històric i tres vegades guanyador de la prova, Luis Monzón, ha aconseguit el millor registre en la qualificació d’avui amb l’Škoda Fabia Rally2. En el tram de 3,89 km ha estat 0,5 segons més ràpid que els seus rivals més propers, i en menys d’un segon han acabat els cinc primers classificats.

Monzón, nascut a Las Palmas, la ciutat amfitriona del ral·li, va aconseguir la darrera victòria aquí l’any 2007. El seu temps en aquest tram significa que pot escollir primer en la selecció de l’ordre de sortida.

És bo per a mi, però coneixia molt bé aquesta especial. Tinc una casa i una petita pista de motos [al tram] i conec molt bé el final del recorregut, així que m’ha sigut més fàcil passar-m’ho bé.

El veritable ral·li comença demà. Demà serà diferent i intentaré aconseguir un bon resultat, però aquí és molt difícil guanyar. Tots els pilots són molt ràpids i si perds encara que siguin cinc segons, per al pilot és un veritable maldecap perquè és molt difícil recuperar el temps.

El guanyador del Ral·li de les Açores, Efrén Llarena, ha marcat el mateix temps que el seu company d’equip de l’equip MRF Tyres, Simone Campedelli, mentre la parella Škoda completava el trio líder.

Enrique Cruz -un altre antic guanyador- era només una dècima més lent que Campedelli en el seu Ford Fiesta Rally2, amb Simon Wagner només 0,06 segons més enrere amb el seu Fabia. Wagner va aconseguir el primer podi de l’ERC a la segona prova i s’ha posicionat com a favorit de la victòria a l’asfalt canari.

FIA ERC

El sisè lloc ha estat per a l’Škoda calçat amb Pirelli de Grzegorz Grzyb. El polonès ha acabat amb 0,5 segons de diferència sobre Wagner i només 0,046 segons sobre Yoann Bonato, que ha portat el seu Citroën C3 Rally2 per primera vegada aquesta temporada.

El principal favorit al triomf, Nil Solans només ha pogut aconseguir el vuitè lloc amb el seu Volkswagen Polo, mentre que Alberto Battistolli i Javier Pardo han completat la classificació.

El ral·li s’inicia aquesta mateixa tarda amb una superespecial inaugural a la vora del parc d’assistència de Las Palmas.

1.Luis MONZÓN (ESP) / José Carlos DÉNIZ (ESP)Skoda Fabia Rally22min 8.014sec
=2.Efrén LLARENA (ESP) / Sara FERNÁNDEZ (ESP)Skoda Fabia Rally2+0.581sec
=2.Simone CAMPEDELLI (ITA) / Tania CANTON (CHE)Skoda Fabia Rally2+0.581sec
4.Enrique CRUZ (ESP) / Yeray MÚJICA (ESP)Ford Fiesta Rally2+0.625sec
5.Simon WAGNER (AUT) / Gerald WINTER (AUT)Skoda Fabia Rally2+0.685sec
6Grzegorz GRZYB (POL) / Tomasz BORKO (POL)Skoda Fabia Rally2+1.086sec
7.Yoann BONATO (FRA) / Benjamin BOULLOUD (FRA)Citroën C3 Rally2+1.132sec
8.Nil SOLANS (ESP) / Marc MARTÍ (ESP)Volkswagen Polo GTI R5+1.479sec
9.Alberto BATTISTOLLI (ITA) / Simone SCATTOLIN (ITA)Skoda Fabia Rally2+1.595sec
10.Javier PARDO (ESP) / Adrián PÉREZ (ESP)Skoda Fabia Rally2+2.274sec

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments