CIRCUITS: Porsche vol demostrar com el cotxe elèctric pot ser igual de competitiu que el de combustió

Porsche ha iniciat la fase de proves en pista dels components tecnològics del concept car “Mission R” que ha donat com a resultat el 718 Cayman GT4 ePerformance.

L’any 2021, durant l’IAA Mobility de Munic, es va presentar la visió de Porsche per a un futur cotxe de carreres sense emissions, construït amb materials sostenibles i amb un rendiment a la pista que rivalitza amb els seus competidors més potents amb motor de combustió el concepte “Mission R”.

El Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance, que ara serveix com a vehicle de prova, utilitza el xassís del provat al model 718 Cayman GT4 Clubsport i tota la tecnologia de motor elèctric i bateries prové de la ‘Mission R’, que en la modalitat de classificació compta amb un màxim de 735 kW (uns 1000 CV). El seu rendiment s’ha comparat amb el d’un Porsche 911 GT3 Cup de la generació 992, amb el potencial de completar una carrera de 30 minuts amb una potència contínua de 450 kW (603 CV). Segons el fabricant alemany, gràcies a la tecnologia de 900 volts, l’estat de càrrega (SoC) de la bateria a plena capacitat passa del 5% al ​​80% en uns 15 minuts.

Porsche

L’equip Porsche Style, dirigit per Grant Larson, va dissenyar la forma del 718 Cayman GT4 ePerformance. L’ePerformance és 14 centímetres més ample que un 718 Cayman GT4 Clubsport –s’han dissenyat unes 6.000 peces des de zero- i la carrosseria està feta amb materials compostos de fibra natural, amb una producció destinada a generar menys emissions que la producció de materials sintètics comparables.

Matthias Scholz, cap de projecte de Porsche GT, va destacar la importància del cotxe presentat per al futur del departament de carreres de la marca alemanya.

“Amb ‘Mission R’, mostrem com Porsche preveu un motoresport sostenible per als equips dels clients en el futur. El 718 Cayman GT4 ePerformance ara demostra que aquesta visió funciona de manera impressionant a la pista. Estem molt entusiasmats amb la resposta perquè una competició de cotxes elèctrics d’una sola marca seria una addició important al nostre programa actual d’equips de clients. El Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance debutarà al “Goodwood Festival of Speed”, del 23 al 26 de juny, després dos cotxes recorreran diversos països europeus abans de marxar a Amèrica del Nord a principis del 2023.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments