FÓRMULA 1: Leclerc comença fort a casa amb el millor registre en els lliures 1 del GP de Mònaco 2022

En la que és la seva prova de casa, Charles Leclerc ha començat el GP de Fórmula 1 amb el «peu dret» amb el millor temps dels primers entrenaments lliures.

En una tarda assolellada a Montecarlo, Ferrari va apostar immediatament pels pneumàtics mitjos mentre que la majoria corria amb els durs, i al cap de deu minuts el liderat estava en possessió de Leclerc. Al contrari, Carlos Sainz no va tenir bones sensacions amb el monoplaça, igual que George Russell i Lewis Hamilton, que es van queixar de molt de porsposing al seu Mercedes W13.

Leclerc s’ha mantingut al capdavant amb Max Verstappen (Red Bull) als talons, amb l’holandès que prenent el lideratge i el monegasc, al seu torn, protagonitzant una sortida de pista sense grans conseqüències a la primera volta. Mick Schumacher patia un problema al Haas i es quedava aurat a la pista, provocant una bandera vermella.

A la represa, amb els pneumàtics tous ja en ús, Lando Norris (McLaren) ha arribat al capdamunt de la taula de temps, però no podia aguantar per gaire amb els Ferrari i els Red Bull retallant dècimes al cronometre. Verstappen es passava de frenada a Saint-Devote i no podia fer el millor temps en el seu intent, amb el seu company Sergio Pérez encarregat de lluitar contra els Ferrari en aquesta primera lluita del cap de setmana.

El millor temps ha acabat sent de Leclerc, que sempre ha fet servir pneumàtics mitjos i ha aturat el cronòmetre en 1’14.531 en la seva volta més ràpida. Pérez quedava segon a 0,039 s, seguit de Sainz a 0,070 s. Verstappen, era quart, a 0,181s i Norris tancant els cinc primers per davant de Pierre Gasly (AlphaTauri).

Russell tornava a ser el millor Mercedes a la vuitena posició, just per sobre de Sebastian Vettel (Aston Martin) i Hamilton. Fernando Alonso (Alpine) era només 13è. A més de Schumacher, Valtteri Bottas també ha tingut una sessió problemàtica. El pilot d’Alfa Romeo només ha completat dues voltes d’instal·lació a causa d’una fallada en la caixa de canvis.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments