WRC: Loeb tornarà al Safari 20 any després

L’any 2002, quan el Safari va estar per última vegada al calendari del WRC abans del seu retorn l’any passat, Sébastien Loeb va participar en l’esdeveniment al volant d’un Xsara. Encara avui, l’alsacià parla d’aquesta edició amb un somriure.

Kenya és bastant increïble. És un dels ral·lis dels que tinc més records. Fa 20 anys era molt diferent. La cronometrada més llarga era de 120 km i tots teníem un helicòpter per sobre dels cotxes anunciant a tota la fauna que ens anàvem apropant. Ara sembla més una prova clàssica.

Enguany, Sébastien Loeb pilotarà el Ford Puma Hybrid Rally1 per tercera vegada aquest any. Al volant, va guanyar el Monte-Carlo al gener i va ser l’únic pilot de M-Sport que es va mostrar ràpid a Portugal on va guanyar una especial i va agafar el lideratge.

Estic molt content d’anar-hi. Va ser positiu comprovar que érem competitius sobre terra a Porto. Sabem però que no serà fàcil perquè a diferència de Portugal no tinc experiència en aquesta prova. Sempre és molt més complicat quan s’arriba a un ral·li on mai no s’ha fet un sol quilòmetre.

Reaparegut al programa l’any passat, l’esdeveniment ja no té res en comú amb el que es feia als anys 80 i 90. Tanmateix, l’estat de les carreteres i la presència d’animals li permeten conservar una part del desconegut que podria anar a favor de Sébastien Loeb.

Richard Millener, mà dreta de Malcolm Wilson, està molt satisfet d’aquesta participació:

L’equip està encantat de trobar a Seb i Isabelle en un dels esdeveniments més emblemàtics de la temporada. Entre Montecarlo i el temps que va estar a Portugal, Sébastien va demostrar de què era capaç amb el Puma. Sempre és fantàstic tenir-lo amb nosaltres. Això crea un ambient especial al parc d’assistència. La seva empenta i ganes són incomparables i és una cosa en què tots ens prosperem.

Com a Montecarlo o Portugal, Sébastien Loeb trobarà el seu compatriota Sébastien Ogier, però serà el seu primer enfrontament a Kenya.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments