FÓRMULA 1: Prèvia GP del Canadà 2022

L’última vegada que la F1 va ser al Circuit Gilles-Villeneuve, el 2019, Lewis Hamilton va vèncer a Sebastian Vettel després que aquest últim rebés una penalització de temps per la forma en què va tornar a entrar a la pista durant la seva lluita per la victòria amb el pilot de Mercedes.

Des d’aleshores, la Covid-19 no ha permès que se celebri el Gran Premi del Canadà en els darrers dos anys, però ara és el moment de tornar, amb un ple a Mont-real aquest cap de setmana. Es tracta d’un traçat que posa a prova la precisió dels pilots, on els millors destaquen perquè troben les dècimes rodant a un ritme més ràpid que la resta a prop dels murs, però els errors són regularment castigats durament.

Sol ser una bona cursa, amb avançaments possibles a la curva 1 i a la forquilla que condueix a la recta abans de la meta i sobretot la xicane final, tot davant d’un públic apassionat i que sempre crea un gran ambient cada vegada que la F1 els visita. Sens dubte, serà un plaer tornar, a veure quina cursa tenim ara amb aquests nous cotxes.

Com Melbourne, la pista està situada en un parc públic, en un traçat que aprofita la via pública. Alterna zones molt ràpides, amb fortes frenades on es produeixen quasi tots els molts avançaments. L’emblemàtic Circuit Gilles Villeneuve és una pista semipermanent, poc utilitzada durant l’any, la qual cosa fa que a principis de cap de setmana la pista estigui molt ‘verda’ i relliscosa.

Però evoluciona a mesura que es diposita més cautxú. Aquesta pista posa molta tensió longitudinal als pneumàtics i és molt exigent pel que fa a la frenada i la tracció. La superfície proporciona poca adherència, cosa que pot fer que els cotxes llisquin més. Els pneumàtics posteriors estan especialment “estressats” en aquesta pista, a causa de la tracció necessària a les corbes de velocitat baixa i mitjana.

  • 1r GP 1978
  • voltes 70
  • Circuit 4.361 km
  • Cursa 305,27 km
  • Rècord 1m13.078s (Valtteri Bottas, 2019)

Horaris

Divendres, 17 de juny
Entrenaments lliures 1 20:00 – 21:00
Pràctiques lliures 2 23:00 – 24:00
Dissabte 18 de juny
Entrenaments lliures 3 19:00 – 20:00
Qualificació 22:00 – 23:00
Diumenge, 19 de juny
Cursa 20:00h

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share