RESISTÈNCIA: Porsche i Penske expliquen els detalls del 963

Ha estat en el marc del Goodwood Festival of Speed ​​​​que Porsche ha donat a conèixer la decoració del seu nou LMDh per als campionats WEC i IMSA del 2023. El fabricant alemany també tornarà a les 24 Hores de Le Mans en la categoria reina des del 2017. Des de llavors, la firma d’Stuttgart s’ha centrat en un programa GT aconseguint molts d’èxits.

El Porsche LMDh serà operat el 2023 per Team Penske. L’equip nord-americà va tenir l’oportunitat de participar en curses del Campionat del Món de Resistència aquesta temporada en les tres primeres proves disputades (1000 milles de Sebring, 6 Hores de Spa-Francorchamp, 24 Hores de Le Mans) a la Categoria LMP2 amb els dos primers pilots de fàbrica ja confirmats: Dane Cameron i Felipe Nasr.

“Després de 7.889 quilòmetres de proves durant el primer semestre del 2022, estem en una molt bona posició, però encara queda feina per fer abans de l’inici de la temporada vinent.

Thomas Laudenbach, vicepresident de Porsche Motorsport

“El nostre nou Porsche 963 hauria de continuar el llegat de models llegendaris com el 917, 935, 956, 962 i el 919 Hybrid. Estic segur que estarem ben posicionats pel que fa a la tecnologia i també hem creat les estructures d’equip adequades per preparar-nos per guanyar contra molts constructors i conceptes diferents”.

Thomas Laudenbach, vicepresident de Porsche Motorsport

Aquest nou prototip, però, no ocupa el blau i el groc de l’Oreca 07 n°5 d’aquesta temporada. En canvi, el que finalment respon al nom de Porsche 963 reprèn el codi de colors d’un 917K de Richard Attwood i Hans Herrmann de l’any 1970. Amb aquest color vermell, la firma alemanya ret homenatge a la primera de les seves 19 victòries en el clàssic de la resistència.

S’espera oficialment que el 963 competirà a les 24 Hores de Daytona del 2023, que es durà a terme del 26 al 29 de gener, però té com a objectiu una primera aparició ja a la final de l’any al WEC 2022, les 8 Hores de Bahrain, el 12 de novembre.

“Durant els últims mesos, els nostres companys de feina de Porsche Motorsport i Team Penske s’han convertit en un equip eficient i compromès: Team Porsche Penske Motorsport”

director del programa Hypercar Urs Kuratle

“Tindrem equips de pilots forts als quatre cotxes de fàbrica. La col·laboració amb el nostre soci de pneumàtics Michelin i el fabricant de xassís Multimatic funciona a la perfecció. El Porsche 963 hauria d’estar homologat aquesta tardor. Fins aleshores, volem avançar més a través de diferents proves i així obtenir informació addicional.

El Porsche 963 estarà disponible per als equips de clients en el seu primer any de competició

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments