Red Bull fa el salt a la carretera

Després d’acumular victòries, títols de pilots i equips, el fabricant austríac ha decidit embarcar-se en un repte completament nou: un cotxe de producció. Així, Red Bull ha anunciat la propera arribada del RB17, el primer cotxe de producció produït pel Red Bull Racing Group.

Red Bull Advanced Technologies (la branca d’enginyeria d’alt rendiment de Red Bull Racing Group) va revelar aquest dimarts la primera informació sobre el seu «primer projecte d’hipercotxe dissenyat, desenvolupat i fabricat totalment a casa». Al capdavant, trobem ni més ni menys que Adrian Newey, director tècnic de Red Bull i Red Bull Advanced Technologies i gran protagonista de l’època daurada de l’equip a la F1 amb Sebastian Vettel (2010-2013).

El RB17 és «un hipercotxe de dues places optimitzat per a la millor experiència de conducció a la pista». Red Bull, que té previst llançar la producció el 2025 al Red Bull Technology Campus de Milton Keynes, ha anunciat que només es construiran 50 RB17 per un preu a partir de 5 milions de lliures, o gairebé 5,8 milions d’euros.

Pel que fa al motor, Red Bull pretén oferir al seu RB17 un V8 híbrid que li donarà més potència que els 1.110 cavalls. Dissenyat al voltant d’un xassís compost de carboni, el RB17 inclou el sistema d’efecte de terra més desenvolupat per a un cotxe de producció.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments