FÓRMULA 1: Sainz s’estrena al GP de la Gran Bretanya 2022

Carlos Sainz va aconseguir la seva primera victòria a la Fórmula 1 després d’una impressionant cursa al Gran Premi de Gran Bretanya. El madrileny va acabar davant del Red Bull de Sergio Pérez i del Mercedes de Lewis Hamilton.

La clau de la victòria de Sainz va ser un Safety Car provocat per la retirada d’Esteban Ocon. Sainz va atacar llavors el seu company d’equip Charles Leclerc amb pneumàtics frescos a la represa per aconseguir la primera posició i aconseguir la seva primera victòria en el seu 150è Gran Premi.

F1

L’acció va ser frenètica en les últimes voltes amb Pérez – que havia caigut a la P16 – sortint a una emocionant lluita amb Hamilton i Charles Leclerc per acabar en una magnífica P2.

Hamilton, per la seva banda, va delectar el públic amb el seu segon podi consecutiu i el tretzè a Silverstone –un rècord històric – per acabar P3.

L’ensurt de la cursa va provocar la primerenca bandera vermella va ser quan Zhou, d’Alfa Romeo, i Alex Albon, de Williams, van ser traslladats al centre mèdic després dels incidents al revolt 1. Zhou va ser donat de alta més tard, mentre que Albon va ser traslladat a l’hospital de Coventry per sotmetre’s a controls de precaució.

Leclerc es va veure relegat a la quarta posició després d’haver liderat durant gran part de la cursa, acabant per davant de l’Alpine de Fernando Alonso i el McLaren de Lando Norris.

El líder del campionat, Max Verstappen, només va poder aconseguir la P7, ja que el primer líder de la cursa va patir algun tipus de problema en el fons pla del seu Red Bull, l’holandès va aguantar el Haas de Mick Schumacher a les últimes voltes, quan l’alemany va sumar els seus primers punts a la F1 a la P8.

Haas

Sebastian Vettel, d’Aston Martin, i Kevin Magnussen, de Haas, van completar el top 10, amb Lance Stroll 11è amb el segon Aston Martin, per davant de Nicholas Latifi, de Williams, Daniel Ricciardo, de McLaren, i Yuki Tsunoda, d’AlphaTauri , en el que va ser un dia de festa grossa per a Carlos Sainz.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments