FÓRMULA 1: Leclerc s’emporta el GP d’Àustria 2022 per davant de Verstappen

Charles Leclerc (Ferrari) ha guanyat el Gran Premi d’Àustria 2022 per davant del poleman Max Verstappen (Red Bull). Lewis Hamilton (Mercedes) signa el seu tercer podi consecutiu al circuit de Red Bull Ring, per davant del seu company d’equip George Russell. Esteban.

La imatge no s’havia produït des de la primavera del 2003. De fet, fa 19 anys que un Ferrari havia creuat la meta a Àustria al capdavant; en aquell moment, el circuit no era propietat de Red Bull i es deia A1 Ring, i el mestre de la Scuderia era Michael Schumacher.

Gairebé dues dècades després, el monegasc Charles Leclerc ha assumit la responsabilitat de líder dels vermells. El portador del dorsal 16 havia quedat relegat durant la cursa Sprint de dissabte, ja que la velocitat de Max Verstappen era inexpugnable.

A partir de la 12a volta, una gran maniobra d’avançament es va convertir en un moment clau de la cursa. Més ràpid que el Red Bull, el Ferrari es va fer càrrec de demostrar la seva velocitat. Fins i tot l’aturada anticipada del campió del món no va preocupar Charles Leclerc, que va recuperar fàcilment l’avantatge a la volta 33.

El perill més gran finalment ha vingut de dins. Quan estava a punt d’avançar a l’holandès, el motor del Ferrari de Carlos Sainz va explotar, provocant l’aparició del Virtual Safety Car i una tercera parada en boxes per al duet líder.

Aleshores, Charles Leclerc va informar d’un pedal de l’accelerador defectuós. Quan el pilot havia de deixar anar el pedal per frenar abans dels girs, la peça no tornava a la seva posició inicial; Per tant, sempre s’aplicava una lleugera pressió a l’accelerador. Afortunadament, aquest problema va ser menor i el monegasc va poder mantenir un parell de segons de marge.

Per segona vegada consecutiva, l’equip Haas va col·locar els seus dos cotxes entre els 10 primers. Una actuació sense precedents per a l’equip nord-americà, gràcies a un Mick Schumacher canviat des dels seus primers punts a Silverstone la setmana anterior. El fill del set vegades campió del món Michael Schumacher fins i tot va tenir el luxe d’avançar al seu company d’equip més experimentat Kevin Magnussen. Idèntica satisfacció a can McLaren, amb Lando Norris 7è i Daniel Ricciardo que es en la 9a posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments