ERC: Prèvia, recorregut i inscrits del Ral·li di Roma Capitale 2022

Aquest cap de setmana el Ral·li de Roma celebra el seu 10è aniversari i, per commemorar aquesta fita, l’organitzador de l’esdeveniment, Motorsport Italia, ha posat tota la carn a la graella.

L’acció començarà divendres al matí amb la sessió d’entrenaments lliures a Fumone, seguida de la fase de classificació a partir de les 10.30 hores. Divendres a la tarda, els equips es dirigiran al centre de Roma per assistir a la cerimònia de sortida al Castel Sant’Angelo i a la tradicional desfilada per Roma. Tot seguit, el ral·li començarà amb una nova superespecial d’1,70 km al voltant del Coliseu.

El ral·li es reprendrà des del centre a Fiuggi dissabte al matí. A partir d’aquí, els equips aborden dos bucles idèntics abans i després del dinar, amb una assistència a meitat d’etapa entre tots dos.

Un curt i però complicat tram a Roccasecca-Colle San Magno (5,50 km) portarà els equips a la tram més llarg de l’etapa de 29,09 km Santopadre-Fontana Liri, que combina zones ràpides amb corbes tancades. Guarcino-Altipiani (11,85 km) completa tots dos bucles.

El final del diumenge segueix un itinerari semblant, amb tres cronometrades que es recorren dues ocasions cadascuna. Comença amb la nova prova de Fiuggi (6,45 km), que acaba just al nord del parc d’assistència i serà a la vegada la Power Stage en la segona passada.

També s’hi inclouen Affile-Bellegra (7,34 km) i Cave-Subiaco, l’etapa més llarga del ral·li amb 32,50 km. Les celebracions del podi tindran lloc a Fiuggi a partir de les 17.00 hores.

Llista amb sorpreses locals

Vint-i-tres cotxes de la màxima categoria del Rally2 formen part d’una inscripció total de 75 cotxes per a la sisena prova del campionat. Basso, guanyador del Campionat Europeu de Ral·lis el 2006 i 2009, també ha guanyat el Ral·li di Roma Capitale en dues ocasions a la seva carrera, incloent l’any passat, quan va conduir un Škoda Fabia Rally2 Evo guanyant sobre el seu compatriota Andrea Crugnola.

Aquesta rivalitat es reprendrà aquest cap de setmana, amb un Hyundai i20 N Rally2, mentre que Crugnola utilitzarà un Citroën C3 Rally2.

El líder del campionat, Efrén Llarena, encapçala la llista amb un altre Škoda. Amb ell, a l’alineació de l’equip MRF Tyres, hi ha el guanyador del Tet Ral·li Liepāja, Mārtiņš Sesks, així com Norbert Herczig, que va pujar al podi l’any passat, a més de Javier Pardo i Simone Campedelli.

Després de la baixa de Nil Solans, altres pilots entren a les traveses per al triomf final. A la llista hi podem trobar noms reconeguts com Ken Torn, Yoann Bonato, Simone Tempestini, Filip Mareš i Alberto Battistolli .

Altres estrelles locals són la pilot de Citroën C3 Rally2 Rachele Somaschini juntament amb Fabio Andolfi i Damiano De Tomasso en un parell de Fabia. Alberto Monarri i Joan Vinyes també s’han inscrit a l’ERC Open amb els seus Suzuki Swift.

46 BASSAS Josep (ESP), CORONADO Axel(ESP), Team Rallye Team Spain, Peugeot 208 Rally4, action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Gregory Lenormand / DPPI

José Luis García també sortirà amb un Skoda Fabia R5 després d’aconseguir el segon lloc el cap de setmana passat al 7è Ral·lisprint de la Cerdanya, just per darrera de d‘Alex Español que també serà present a Roma amb un Peugeot 208 Rally4.

Un total de 12 cotxes componen l’ERC Junior i l’ERC4, amb participants com Óscar Palomo, copilotat per Xevi Moreno i Toni Herranen. Robert Virves torna a l’acció a l’ERC3 després de la victòria a Polònia i Paulo Soria encapçala els corredors del Clio Trophy by Toksport WRT.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments