WRC: Rovanperä marxa de Finlàndia pensant amb el campionat

Ja vencedor de cinc proves aquesta temporada, Kalle Rovanperä va fallar en la conquesta de la sisena, i a més a casa, en caure sobre un brillant Ott Tänak.

“Estic bastant feliç. Per descomptat, sempre vols anar a buscar la victòria a tots els ral·lis, sobretot aquí. Però sí, el meu pla era seguir fent un bon ral·li sense exagerar. No ens hem equivocat, no hem tingut cap problema, i al final de la Power Stage hem aconseguit sumar grans punts, així que he d’estar molt content.

Abans de la sortida, el pilot de Toyota havia anunciat que una victòria a Finlàndia no era crucial per a ell, essent el campionat el seu principal objectiu.

“Abans de començar el cap de setmana, estava convençut que seria molt difícil obrir pista i recuperar el temps perdut després. Com hem vist, les diferències eren molt petites tot el temps. Estava gairebé convençut que si no pilotava bé el primer dia, al final no caldria donar-ho tot, sinó ser intel·ligents i pensar en el campionat. De fet, estic molt content que hagi passat així. Podem estar orgullosos perquè hem intentat guanyar de totes maneres. Vam perdre el temps divendres obrint pista i després vam intentar recuperar-lo. Ott va ser tot el temps lliure i molt ràpid. No pots marcar una gran diferència en aquestes especials i hem trigat un temps en recuperar-lo, però no hem arribat”.

Aquest diumenge, el finlandès va mantenir la pressió sobre el seu rival però el pilot de Hyundai només cedia temps a la Power Stage.

“Durant el ral·li em vaig adonar que seria difícil recuperar. I avui (diumenge), és clar, he intentat atacar, però potser no he estat prou valent a tots els llocs. Realment no em vaig sentir al 100% amb el cotxe i, de nou, si empenyes amb força, has d’arriscar una mica més del que vols. En aquesta situació en què pots aconseguir grans punts acabant al podi, tens un marge molt petit. Però fins i tot sense aquest marge, no sé si realment podríem haver guanyat. Hauríem estat una mica més a prop d’ell, però avui, en trams molt famosos, sabia que seria molt complicat fer alguna cosa. L’Ott era ràpid i si atacava podia seguir el seu ritme, però no n’hi havia prou.

Des de l’inici de l’esdeveniment, l’afició finlandesa va donar suport a l’actual líder del mundial de ral·lis i aquest va fer tot el possible per agrair-los.

“L’ambient era realment increïble. La gent ens anima enormement, hi ha hagut molt de suport. Et dóna una mica més de motivació per intentar lluitar per ells, i com vam poder fer dissabte, crec que tothom s’estava divertint empenyent-nos fort per intentar agafar-lo. Avui hem fet tot el possible, encara estàvem una mica a prop a la Power Stage i espero que això agradi a tothom”.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share