FÓRMULA 1: Prèvia i horaris del GP de Bèlgica 2022

La Fórmula 1 finalment torna aquest cap de setmana després de quatre setmanes sense competició. La tornada es fa a l’històric circuit de Spa-Francorchamps, una pista estimada pels pilots i aficionats a l’esport, actualment en risc per al calendari de la propera temporada.

El caràcter d’alta velocitat de Spa-Francorchamps té similituds amb Silverstone, que va ser considerada la millor cursa de la primera meitat de la temporada, i per tant torna a posar en perspectiva una gran cursa el diumenge 28 d’agost.

Ferrari va guanyar a Gran Bretanya i molts analistes tornen a apuntar l’equip de Maranello a la victòria, però les noves unitats de potència de l’RB18 i la recent seqüència de grans resultats són encoratjadors per Red Bull. Per tant, la cursa promet ser molt disputada entre els dos equips líders, seguida per Mercedes, que també es troba en un gran moment de forma.

La pole position no és necessàriament el millor lloc per començar i hi ha una gran probabilitat que tinguem els dos pilots que comencin a la primera fila de la graella roda a roda al primer gir, dirigint-se cap a Eau Rouge i Raidillon.

És probable que els equips de la segona secció estiguin més enrere de l’habitual a causa de la llarga distància de la pista, 7.004 km.

El circuit també és molt famós per les seves condicions meteorològiques variables i fins i tot pot aparèixer pluja durant el cap de setmana. L’any passat, el Gran Premi de Bèlgica va ser un autèntic desastre per la intensa pluja que va impedir que es fes el GP normal, començant pel greu accident de Lando Norris a la Q3, fins a la cursa que ostenta el rècord de ser la més curta de la Fórmula 1, tant pel que fa al nombre de voltes com als quilòmetres recorreguts, amb la decisió de la FIA de fer només dues voltes completes darrere del cotxe de seguretat, abans, a la tercera volta, aixecar la bandera vermella i donar el final a la cursa.

Horaris GP de Bèlgica de F1 2022

Divendres 26 d’agost 2022Entrenaments Lliures 114:00h – 15:00h
 Entrenaments Lliures 217:00h – 18:00h
Dissabte 27 d’agost 2022Entrenaments Lliures 313:00h – 14:00h
 Classificació16:00h
Diumenge 28 d’agost 2022Cursa15:00h (44 vueltas)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments