FÓRMULA 1: Verstappen es mostra intractable al GP de Bèlgica 2022

Aquest Gran Premi de Bèlgica ha estat una mostra de força de Red Bull amb Max Verstappen al capdavant. Autor de la millor volta de la classificació de dissabte però privat de la pole per una penalització de motor, el vigent campió del món no va deixar cap possibilitat als seus rivals remuntant des de la 14a posició fins la primera.

L’holandès va tenir molta feina per avançar abans d’entrar en la lluita per la victòria contra el “poleman” Carlos Sainz. Al final, la tasca va resultar més fàcil del que s’esperava. Quart després de només 7 voltes, el pilot de Red Bull es trobava en mode destrutor, amb ganes d’aprofitar les dificultats de Charles Leclerc (també sancionat i 15è abans de la sortida) obrint en canal a tota la graella.

Si el monegasc no seguia el ritme del grup capdavanter, Max Verstappen l’axafava. Després d’engolir George Russell sense dificultats per aconseguir la 3a posició a la volta 8, el protegit de l’equip austríac va començar a pressionar Carlos Sainz, que va ser cridat immediatament a boxes per a la seva primera parada a la volta 11. Amb el camí obert al davant, l’holandès va prendre el control de la cursa per davant del seu company d’equip Sergio Pérez, que lògicament no va mostrar cap senyal de resistència.

Tot i que va sortir segon després de la seva primera parada en boxes a la volta 15, Max Verstappen no va tenir problemes per tornar a la pista 3 voltes després deixant Carlos Sainz endarrere a la sortida del Raidillon. L’actual campió del món ni tan sols anava a perdre la seva posició en entrar per segona vegada al pit lane. Així, el nerlandès va aconseguir la seva novena victòria de la temporada amb gairebé 20 segons d’avantatge sobre Sergio Pérez, que va donar a Red Bull un doblet per davant del Ferrari de Carlos Sainz.

Col·locat una fila per darrere de Max Verstappen a la graella, Charles Leclerc no va viure un Gran Premi com el de Red Bull. Alentit a l’inici de la cursa per les restes enganxades en una entrada d’aire del fre, el monegasc va haver de fer una aturada a la 3a volta que va frustrar el seu pla de remuntada. Tot i que prou ràpid per desfer-se de pilots com Fernando Alonso, Sebastian Vettel o fins i tot Lance Stroll, el pilot de l’Scuderia no va tenir el ritme necessari per mantenir-se al grup capdavanter.

Charles Leclerc va decidir aturar-se a la penúltima volta per robar el punt de la volta més ràpida a Max Verstappen però va ser en va ja que va ser penalitzat per excés de velocitat al pit-lane. Va acabar baixant una posició, donant la 5a posició a un combatiu Fernando Alonso igualant el seu millor resultat de la temporada obtingut a la Gran Bretanya al juliol.

El Gran Premi de Bèlgica no va durar més d’una volta per a Lewis Hamilton. En la lluita amb Fernando Alonso per un lloc al Top 3, l’anglès es va tocar amb el seu antic company d’equip a McLaren, a Les Combes. Més tard, va admetre que va ser un error per part seva.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share