RAIDS: Holowczyc guanya a casa la Baja Polònia 2022, Ferreira és campió d’Europa 2022

El veterà polonès Krzyzstof Holowczyc i el seu copilot Lukasz Kurzeja van dominar la Baja Poland 2022, guanyant els cinc trams cronometrats de la prova de tres dies, per segellar la victòria al volant del seu Mini John Cooper Works Rally construït per X-raid amb un marge de 17 minuts i 59,5 segons.

Els responsables polonesos van fer petites modificacions en el recorregut abans que la prova de tres dies es posés en marxa des de la ciutat de Szczecin, al nord-oest de Polònia, divendres a la nit.

La distància competitiva es va reduir de 491,30 km a 488,91 km en retallar l’etapa de classificació a 5,83 km, eliminant sis quilòmetres de distància competitiva de les dues passades pels terrenys de proves militars de Drawsko Pomorskie (210,84) km) i ampliant els dos trams selectius més curts de diumenge entre Wolczkowo i Dobra a 30,70 km cadascun.

L’excampió d’Europa de Ral·lis de la FIA va aconseguir la vuitena victòria a la cinquena prova de la Copa del Món amb seu a Szczecin, Polònia.

“És una gran sensació guanyar el ral·li. Ha estat difícil, però la pressió sobre nosaltres es va reduir realment quan Yazeed (Al-Rajhi) va cremar el cotxe. La nostra diferència amb la resta de competidors era molt gran. És una pena que no hagi acabat el ral·li”.

xRaid

El seu compatriota Michal Maluszyński va arribar a Szczecin amb una diferència de tres punts sobre el portuguès João Ferreira a la batalla pel títol de la Copa d’Europa de Pilots. Ferreira i el seu copilot David Monteiro van aconseguir superar el polonès i la seva dona Julita per 54,9 segons. El resultat va significar el títol continental per a Ferreira per un marge de quatre punts.

“Estem molt contents amb aquest resultat. Ha estat una dura batalla amb Michal. Decidir el títol aquí a seva casa era molt difícil. Aquesta cursa era la més difícil del calendari. Intentar vèncer Michal aquí no era fàcil, he donat el màxim. Ara ens hem de centrar i intentar guanyar el Campionat de Portugal”.

Els pilots de l’Energylàndia Rally Team, Marek Goczal i Artur Janda, van aconseguir el quart lloc a la general i els punts per al primer lloc a la general del Campionat del Món de Pilots. La parella va triomfar amb una còmoda victòria entre els T4 amb el seu Can-Am Maverick construït per South Racing.

El veterà txec Miroslav Zapletal va tornar a formar equip amb el navegant eslovac Marek Sykora i va superar en quatre punts Yazeed Al-Rajhi a la classificació de la Copa del Món de Bajas Cross Country amb el cinquè lloc aconseguit al volant del seu Hummer H3 Evo.

El kuwaitià Meshari Al-Thefiri va pujar a la setena posició de la general i a la segona entre els T4. El pilot del South Racing Can-Am s’ha col·locat al capdavant de la cursa pel títol de la mateixa categoria de la Copa del Món.

El català Eduard Pons, aquest cop copilotat per Mónica Plaza, va ser dotzè de la general i quarts entre els T4. La prova no va sortir com ells esperaven ja que van patir un problema a la pròleg que els va deixar endarrere en la posició de sortida. Després un trencament d’un palier i una penalització de 10′ els van deixar sense opcions. El lleidatà segueix amb opcions de cada tercer al campionat.

FIA

Fernando Álvarez va ampliar el seu avantatge sobre el seu col·lega del South Racing Can Am Team, Dania Akeel, a 33 punts al Campionat T3 de la Copa del Món. El duo va acabar primer i segon a la categoria a Polònia, amb el brasiler Filipe Nascimento completant els tres primers de la categoria.

Un cop conclosa la Copa d’Europa de Bajas Cross Country, l’atenció se centra en la sisena prova de la Copa del Món, que se celebrarà a Portugal a finals d’octubre.

Classificació Final Baja Poland 
1. Krzysztof Holowczyc (POL)/Lukasz Kurzeja (POL) Mini JCW Rally4hr 31min 45.3sec *
2. João Ferreira (PRT)/David Monteiro (PRT) Mini JCW Rally 4hr 49min 44.8sec *
3. Michal Maluszyński (POL)/Julita Maluszyńska (POL) Mini JCW Rally4hr 50min 39.7sec *
4. Marek Goczal (POL)/Artur Janda (POL) Can-Am Maverick XRS (T4)5hr 02min 48.9sec
5. Miroslav Zapletal (CZE)/Marek Sykora (SVK) Hummer H3 Evo 5hr 04min 37.4sec
6. Wlodzimierz Grajek (POL)/Lukasz Laskawiec (POL) Toyota Hilux5hr 05min 32.3sec
7. Meshari Al-Thefiri (KWT)/Oriol Vidal (ESP) Can-Am Maverick XRS (T4)5hr 12min 20.8sec
8. Kees Koolen (NLD)/Paolo Ceci (ITA) Can-Am Maverick XRS (T4)5hr 13min 30.8sec
9. Fernando Alvarez (ESP)/Xavier Panseri (FRA) Can-Am Maverick XRS (T3)5hr 14min 38.4sec
10. Amerigo Ventura (ITA)/Mirko Brun (ITA) Yamaha YXZ 1000R (T4)5hr 20min 16.7sec *
11. Adam Kus (POL)/Marcin Pasek (POL) Can-Am Maverick XRS (T4)5hr 25min 51.4sec *
12. Eduard Pons (ESP)/Monica Plaza Vasquez (ESP) Can-Am Maverick XRS (T4)5hr 29min 44.0sec
Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share