WRC: Primer triplet de Hyundai a la seva història i primer triomf de Neuville aquesta temporada a l’Acròpolis 2022

Després d’una primera part de temporada difícil, el belga i el coreà han trobat el camí per guanyar el Ral·li Acròpolis. Aprofitant les desgràcies de Toyota i M-Sport, el belga ha aprofitat l’ocasió i es s’ha emportat la seva primera victòria de la temporada a Grècia, cosa que no feia des del RallyRACC Catalunya a l’octubre del 2021.

Un dia històric també per a Hyundai, que ha aconseguit el seu primer triplet de la seva història WRC al Ral·li Acròpolis. Neuville, Tänak i Sordo han fet història per a l’equip doble campió del món.

Fins ara ha estat una temporada dura i aconseguir la victòria després d’un cap de setmana molt dur a Bèlgica és un alleujament. El més important és que tenim un 1-2-3 per a l’equip. Després de tots aquests anys, finalment ho hem aconseguit i és un moment històric per a la marca i l’equip. Tothom ha treballat dur per això i és una gran recompensa.

Neuville

Tanmateix, aquest èxit no era tan evident a l’inici del cap de setmana a Grècia. Mantenint-se discrets durant el dia de divendres, molt per darrere dels M-Sports de Sébastien Loeb i Pierre-Louis Loubet, Hyundai va fer la feina ben feta durant la jornada de dissabte, gràcies sobretot a la seva fiabilitat que va ser perfecta durant tot el cap de setmana.

Impulsats al lideratge del ral·li després de les retirades de Loeb i les desventures dels Toyota, Thierry Neuville i Ott Tänak es van enfrontar després a un duel des de la distància per aconseguir el primer lloc. Hyundai va decidir que per evitar el desastre d’Ypres congelar les posicions diumenge al matí.

Una elecció que no és del gust d’Ott Tänak, segon i encara millor situat al campionat que el seu company d’equip belga.

“Si vols lluitar per un campionat, la decisió de no tenir ordres d’equip va ser equivocada. Si vols tenir bones relacions públiques, és una bona decisió… Depèn de com ho miris. És una llàstima perquè tot divendres vam tenir un problema amb el sistema híbrid.

Tänak

La cursa pel títol continuarà, doncs, en el proper ral·li, a Nova Zelanda. Amb el seu 2n lloc més 5 punts del Power Stage, Ott Tänak s’acosta una mica més a Kalle Rovanperä. Per sort durant tot el Ral·li Acròpolis, el líder del campionat va poder anotar 4 punts crucials durant la Power Stage. Ara, 53 punts separen els dos aspirants a la corona mundial. Kalle Rovanperä podria ser coronat a Nova Zelanda si anota 8 punts més que Ott Tänak.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share