TURISMES: Ford presenta el nou Mustang GT3

Gran nit a Detroit on Ford va organitzar l’esdeveniment de llançament del seu nou Mustang de producció. El gegant nord-americà també va aprofitar per parlar d’automobilisme amb la publicació de les primeres imatges del seu futur Mustang GT3.

En un vídeo de poc menys de dos minuts, Ford va presentar 6 versions del Mustang, totes dedicades a l’automobilisme, entre elles el GT3 però també el GT4, el NASCAR, el track day, l’NHRA o fins i tot el de la nova era dels supercotxes australians. El fabricant americà també va crear una sorpresa presentant el Mustang Dark Horse, disponible com a model de producció o de pista en les versions Dark Horse S i Dark Horse R.

L’esperada nova generació del Ford Mustang de carreres farà el seu debut el 2023. Si bé el GT3 només apareixerà a les 24 Hores de Daytona 2024 en la categoria GTD Pro en associació amb Multimatic, el dels Supercars australians hi farà el seu debut. L’any vinent, marcant l’inici de la nova generació.

Pel que fa a les 24 Hores de Le Mans, és probable que aquest futur Ford Mustang GT3 es vegi en el futur. Tanmateix, el seu compromís amb el Sarthe no afectarà al propi fabricant perquè les entrades a GT3, previstes a partir del 2024, es veuran privades després de la decisió del WEC de posar fi a la categoria GTE Pro.

Ford ha indicat que està previst que el Mustang GT3 comenci la fase de desenvolupament a pista a finals d’aquest any o a principis del 2023, amb «moltes proves» abans de la seva homologació el tercer trimestre del proper any.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments