FÓRMULA 1: Leclerc i Ferrari no poden amb Pérez i Red Bull al GP de Singapur 2022

Victòria de Sergio Pérez al Gran Premi de Singapur 2022, que va començar 65 minuts després de l’hora prevista per la intensa pluja que va caure sobre el traçat hores abans de l’inici.

El pilot mexicà de Red Bull va ser més fort a la sortida, superant a Leclerc, i no va perdre el lideratge de la cursa tot i estar investigat per una possible infracció durant els períodes de Safety Car. Pérez va dominar la cursa amb pneumàtics intermedis i en pista humida, no permetent a Charles Leclerc, cap atac a la seva posició. Quan van passar a pneumàtics slick, amb un compost mitjà, el pilot de Ferrari va aconseguir pressionar Pérez, però fins i tot amb alguns problemes a la RB18, el mexicà va imposar un bon ritme i va acabar la cursa amb un avantatge de 7.416 segons. Així doncs, Pérez guanyava tot i la penalització de 5 segons imposada pels comissaris.

Carlos Sainz va acabar la cursa al podi, després d’haver estat pràcticament tota l’estona sense cap pressió de cap rival ni amb el ritme dels pilots de davant.

Lewis Hamilton va passar part de la cursa a la quarta posició de la classificació, però quan va estar més a prop de Carlos Sainz i d’una posició de podi, va cometre un error i es va estavellar contra les proteccions del circuit de Marina Bay. Va aconseguir tornar a la pista, però amb el cotxe danyat la seva cursa es va veure compromesa i el britànic va perdre moltes posicions, acabant novè entre els 14 pilots que van finalitzar el GP de Singapur.

Sense Hamilton, va ser Lando Norris qui va acabar quart, seguit de Daniel Ricciardo –en una operació excel·lent per a McLaren en un cap de setmana en què Alpine no va aconseguir cap punt– i Lance Stroll.

Max Verstappen, amb una cursa que començava amb una mala sortida, acabava en setena posició, i sense assegurar-se el títol mundial de pilots, després d’haver avançat a Sebastian Vettel a l’última volta. Pierre Gasly tancava el top ten.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments